Optakt: SEIF Tornados – Hvidovre Attack FC

Emil Kajgaard fra SEIF Tornados i hård duel med Ander Grønborg fra Hvidovre Attack FC i pokalsemifinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

SEIF Tornados mod Hvidovre Attack FC. Set med hjemmeholdets perspektiv, så er denne kamp, klubbens vigtigste kamp i deres klubhistorie, ganske enkelt. Godt nok var holdet i pokalsemifinalen i april måned, men kan holdet kvalificere sig til semifinalerne om det danske mesterskab vil det være meget større.

Hvidovre har tidligere stået i DM-finaler og vundet en stribe medaljer, men kampen har stadig stor betydning. Holdet indledte foråret og mellemspillet skidt, men har fået samlet sig og slog i pokalsemifinalen netop Tornados ganske klart og må derfor påtage sig favoritværdigheden i denne match.

Pokalsemifinalen skal Tornados ikke tænke for meget over, for nordjyderne leverede ikke nogen god indsats, og især udvisninger blev afgørende for deres chance i kampen. Hvidovre scorede tre mål i powerplay i kampen.

Frederik Kobberup har siden sit comeback i starten af april vist sig som den store katalysator for Hvidovres lille comeback i den sidste halvdel af foråret. Hvidovre fremstår nu, mere som et hold der tror på egne evner og spillere som Jonas Nordheim og Mathias Hørby er også steppet et niveau op.

Det forventer vi: Hvidovre vil forsøge at dominere kampen, med boldbesiddelse og længere angreb. SEIF vil formentlig sikre sig bagude først og fremmest og så løbe en masse omstillinger, direkte mod Hvidovres mål og Kasper Eriksen.

Statstikkerne: Tre powerplaymål for Hvidovre i seneste indbyrdes opgør, gjorde at sjællænderne stod med 75% i effektivitet. Sådan en statistik vinder tætte floorballkampe. Tornados må ganske enkelt ikke give Hvidovre disse muligheder i denne match.

Historikken: 1-1 står det i indbyrdes opgør i foråret. Tornados vandt en tæt match i mellemspillets første kamp med 6-5. Det er den sejr der lige nu holder Tornados foran Hvidovre i tabellen. Men senest snuppede Hvidovre en kommanderende 7-2 sejr i pokalsemifinalen, som de nok gerne ønsker en gentagelse af i Hvidovre og omegn.

Hold øje med: Kasper Eriksen havde en “monsterweekend” i Pokal Final4. To kampe på to dage med målmandsspil tæt på internationalklasse fra den store Hvidovrekeeper. Kun 15-årige Oscar Bjørk har været rigtig godt spillende på sin backplads hos SEIF i mellemspillet. Spændende om Tornados igen får offensiv produktion og stabilt spil bagude fra unge Bjørk?

Skader/karantæner: Jannik Trolle, Emil Odfeldt og Marko Krogsgaard er stadig ude for Hvidovre, hvorimod SEIF nu står med fuldt hold, efter alle coronapauserede spillere nu er tilbage.

Streaming/TV: Kampen spilles kl. 14:00 i Strandby Fritidscenter, men uden tilskuere. Heldigivis kan du se kampen live via dette link!