Optakt: Sunds Seahawks – Frederikshavn Blackhawks

Foto: Helge Overgaard

STORKAMP i den vestlige del af Select Herre Floorball Ligaen, når Sunds Seahawks har hjemmebane i mod Frederikshavn Blackhawks lørdag eftermiddag.

Det er første indbyrdes møde i mellem de hold i denne sæson Herreliga, da da deres premierekamp blev aflyst og udsat grundet Covid-19. Derfor skal det blive spændende at se, hvor de to hold står i forhold til hinanden, siden de mødtes i et kæmpe pokaldrama i august måned.

Får Sunds revanche?

Sunds har siden deres nederlag efter overtid til Blackhawks i pokalturneringen spillet to kampe i ligaen. Her er det blevet til meget sikre hjemmesejre over SEIF Tornados og Brønderslev Hot Shots. Så Sunds bør være bedre forberedt og mere klar til udfordringen fra Blackhawks i denne kamp.

De vil helt sikkert gerne undgå at komme ned med 4-0, som sidst. Blackhawks har spillet tre kampe siden sidst og har i alle kampe rullet på tre kæder. Kan de gøre det i mod Sunds, kan de udfordre Sunds på tempoet, da hjemmeholdets bredde ikke er helt lige så stærk i tredjekæden.

Blackhawks vil forsøge at tramp speederen i bund tidligt i kampen og ikke mindst forsøge at teste unge Mathias Mikkelsen i målet. Den 16-årige keeper har overtaget for det normale førstevalg Julian van Enckevort der er rejst til Holland for at arbejde.

De skal præstere

Mathias Mikkelsen er kun 16 år, og han kommer på sin korte karrieres største opgave, når han står over for et toptunet Blackhawks hold i en betydningsfuld kamp. Kan han stå for presset? I hvert fald skal han gøre sit og håbe på at forsvaret foran ham, kan få blokeret en masse skud.

Kasper Kajgaard var den mest dominerende spiller på banen i lokalopgøret mod SEIF Tornados sidste torsdag, og det skal han være igen mod Sunds. Kajgaard skal være en dominerende faktor i to-vejsspillet, hvor Sunds vil gå 110% på næsten alle spilvendinger. Her er det vigtigt at Kajgaard er med til at tage noget af trykket, med et disciplineret tilbageløb. Fremad banen skal der helst falde et par points af fra landsholdsspilleren.

Sidste tre indbyrdes opgør i ligaen:

Sunds Seahawks – Frederikshavn Blackhawks 8-3

Frederikshavn Blackhawks – Sunds Seahawks 6-4

Sunds Seahawks – Frederikshavn Blackhawks 6-5