Optakt: Vanløse Floorball – Hvidovre Attack FC

Marko Krogsgaard (Hvidovre) med bolden i kampen mod Copenhagen FC i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Særdeles interessant matchup i den østlige del af Select Herre Floorball Ligaen venter i weekenden. Vanløse Floorball har fået en mere end godkendt start på sæsonen og de skal på hjemmebane op i mod titelaspiranterne fra Hvidovre Attack FC.

Hvor langt er Vanløse fra toppen i dansk floorball, det får vi måske svaret på i denne kamp?

Struktur mod kaos

Hvidovre er godt nok på udebane men er favoritter i kampen, de vil med deres spillestil gerne ind og kontrollere kampen ved at spille tålmodige angreb, hvor Vanløse bliver tvunget til at forsvare i længere perioder.

Vanløse har formentlig set video fra Hvidovres seneste match mod Copenhagen. Her lykkedes det Copenhagen via højintenst pres at presse Hvidovre til flere boldtab på egen banehalvdel i deres opspil og derudover gik der næsten to perioder, før det virkede til at Hvidovre fandt sig selv.

Vanløse spiller med højt pres og forsøger at presse tempoet op, så det i nogen tilfælde fremstår som kaos på banen. Det er det stikmodsatte Hvidovre ønsker med deres boldbesiddende spillestil.

De skal præstere

Marko Krogsgaard scorede godt nok mod Copenhagen, men så ikke helt godt ud i enkelte situationer, han skal stemple ind i et opgør Hvidovre ikke har råd til at tabe og ikke bør tabe. Rammer Krogsgaard niveau er han stadig en stor force i ligaen og han kan skabe ro på mod det høje pres Vanløse vil komme med når Hvidovre er på bolden.

Sofus Nielsen stod en blændende kamp mod Rødovre i TV-kampen sidste torsdag, men modstande bliver altså en noget anden, når Hvidovre står på den anden side. Nielsen skal hoste op med en af de helt store præstationer, hvis Vanløse skal have en chance for sejr, der ikke plads til “billige” i mod i denne kamp.

Sidste tre indbyrde opgør i ligaen:

Hvidovre Attack FC – Vanløse Floorball 7-4

Vanløse Floorball – Hvidovre Attack FC 6-13

Hvidovre Attack FC – Vanløse Floorball 5-3