POKALFINALE2021-optakt: Frederikshavn Blackhawks – Hvidovre Attack FC

Frederik Kobberup fra Hvidovre Attack FC takles af SEIF Tornados Noa Læsø i pokalsemifinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

Herrernes Pokalfinale 2021 bliver anliggende i mellem favoritterne fra Frederikshavn Blackhawks og genopstandenende Hvidovre Attack FC. Frederikshavn måtte arbejde noget hårdere end forventet for deres finaleplads mod Rødovre og omvendt viste Hvidovre styrke mod SEIF Tornados der især i anden periode blev sat på på plads.

LÆS MERE: POKALFINALE2021-optakt: Aab Floorball – Copenhagen FC

Frederikshavn rullede på deres vanlige tre kæder, men fik aldrig slået et afgørende hul til Rødovre, til at man kunne tillade sig at spare spillere til søndagens finalematch. Cadeau til Rødovre der virkelig leverede varen. Blackhawks virkede dog ikke til helt at ramme deres normale niveau, i hvert fald skulle deres bruges lidt flere chancer end normalt, før målene kom.

Hvidovre har fået landsholdsbacken Frederik Kobberup med igen, og det kan ses på banen. I lørdagens semifinale viste den 28-årige nordsjællænder sine lederegenskaber og dirigerede sine holdkammerater frem over stepperne til en flot og ganske solid sejr over SEIF Tornados. Jonas Nordheim spillede tilmed sin bedste kamp i Hvidovretrøjen med fire flotte mål.

LÆS MERE: Nordheim-show da Hvidovre bookede billetten til Pokalfinalen 2021

Den nyvundne selvtillid får Hvidovre brug for. For senest de to hold mødtes vandt Blackhawks overlegne 19-2. Så voldsomt bliver det helt sikkert ikke i morgen. Hvidovre har fundet sig selv, og får nu mere output for deres bærende spillere, der lige har skulle finde ind i nye roller efter det Odfeldt og Trolles exit.

Det forventer vi: Frederikshavn vil forsøge at stresse Hvidovre til at lave fejl med bolden langt tilbage på egen banehalvdel, så Hvidovre skal have løsningerne klar til at løse et højt pres fra Frederikshavn. Omvendt viste Hvidovre at de besidder stor fart på forwardpladserne med især “frederikshavnerforbindelsen” Jonas Nordheim og Mathias Hørby der begge i dag viste prøver på deres speed og skarphed. Specialteams kan også få indflydelse på kampen. Begge hold leverede i powerplay i dag med hhv to mål til Frederikshavn og tre mål til Hvidovre i mens de var en spiller mere på banen.

Historikken: 19-2 var de vilde cifre i seneste møde, hvilket også er eneste kamp vi kan tage udgangspunkt i, fordi de øvrige kampe ligger over et år tilbage og der så Hvidovres hold noget anderledes ud.

Statistikken: OTTE!!! powerplaymål scorede Frederikshavn i seneste indbyrdes opgør for en måned siden. Det er klar tale på, at Hvidovre skal holde sig ude af udvisningsboksen. Med langt over 100 udvisningsminutter i forårets mellemspil er Hvidovre det hold der er klart mest udvist og den facet skal de fjerne fra deres spil, hvis de skal have en chance i søndagens finale.

LÆS MERE: Frederikshavn Blackhawks måtte kæmpe for sejren

Hold øje med: Rasmus Larsen fra Frederikshavn Blackhawks noterede sig for en enkelt assist i lørdagens semifinale. Men unge Larsen har spillet et rigtig stærkt forår i mellemspillet og mon ikke der lurer en kanonkamp fra Rasmus Larsen nu hvor alt spotlight er rettet mod manegen? Frederik Kobberup kommer til at bære et kæmpe ansvar i denne kamp, kan Kobberup klare denne arbejdsbyrde med en frederikshavner konstant i knæhaserne?

Skader/karantæner: Emil Odfeldt, Jannik Trolle og Marko Krogsgaard er ude for sæsonen hos Hvidovre, de har været væk i hele foråret. Hos Blackhawks er der småskader hos enkelte spillere, men tilsyneladende ikke noget, som kræver hvile. Alle mand var i hvert fald med på holdkortet i dag.

Streaming/TV: Der er kampstart kl. 14:00 og kampen spilles uden tilskuere i Brønderslev Hallen. Kampen kan ses direkte i dit TV på Sport Live.