Pokaloptakt: Hvidovre Attack FC – Benløse FC

Foto: Thomas Krogh Photography

BRAG! Ganske enkelt. De to bedste mandskaber Select Floorball Ligaen har at byde på i den østlige del, skal op i mod hinanden allerede i 2. runde af pokalturneringen. Begge hold har sendt en spiller hver til SSL, men også fået tilgange, der styrker holdene på andre områder.

Det skal blive interessant at se de to hold i en tidlig duel i sæsonen. Opgøret i pokalturneringen, bliver det første af i alt tre opgør i efteråret, der er derfor mulighed for en relativ hurtig revanche, hvis man skulle blive slået ud.

Høj intensitet

Selvom det er sæsonens første kamp, kan en sejr eller et nederlag være definerende for resten af sæsonen, for begge mandskaber har både pokalturneringen og det danske mesterskab som mål, for sæsonen. Derfor vil det være skuffende, hvis det ender med et nederlag.

Forvent derfor høj intensitet i nærkampene over hele banen. Alle ved at der står noget på spil og den lange historik, mange af spillerne har internt med hinanden spiller også ind i denne sammenhæng.

Begge hold er gode til at holde i bolden og det bliver særdeles interessant at se, hvem der tør satse offensivt, for at få scoret det vigtige første mål i kampen. Det er tidligere set at opgørene bliver målfattige, fordi begge mandskaber spiller tålmodigt med kuglen.

Trænduellen

Duellen i mellem de to trænere bliver ganske interessant. Kampen vil blive afviklet i højt tempo, så tør de to trænere coache deres tredjekæde ind, som kan give vigtig luft til de to første kæder? Eklund og Hvidovre vil formentlig starte på to kæder og kun nødigt bringe deres tredje femmer i spil, hvorimod Benløse har mere tradition for at spille bredt.

Men tør Martin Lytje det, hvis Hvidovre konstant bringer deres bedste spillere i på banen?

Nøglespillere

Kasper Eriksen i Hvidovre målet er atter sikkert første valg, efter Mike Trolle er taget til Sverige. Eriksen har tidligere vist sig, som en stærk keeper, men på et hold som ikke havde helt samme forventninger på sig, som der er nu. Store Eriksen skal fylde godt op i målet for at sætte en stopper for Benløses tværpasninger og direktskud.

Hos Benløse er det store spørgsmålstegn, hvem skal score de 50+ mål Mathias Glass har taget med sig til Sverige? I Ringsted og omegn håber de svaret bliver på polsk og hedder Jakub Lyskawa. Den 23 årige polak kommer med en vanvittig statistik på 40 mål i 13 kampe fra den bedste polske række, i sidste sæson, men har han nået at finde kemien med sine nye holdkammerater og indstillet sigtekornet?