Portræt: Den frederikshavnske “floorball godfather” bliver 80 år

Foto: Michael Madsen, Sæby Folkeblad

En af de allertungeste personligheder i dansk floorball fyldte i starten af ugen 80 år. Aage Gøgsig er manden der er tale om. Gøgsig har mere end 22 år været en vital del af det organ, der har drevet frederikshavnsk floorball mod toppen i Danmark.

Hans utrættelige indsats på mange forskellige områder, har givet ham en legendestatus i det nordjyske. Her er tale om en slags “godfather” der qua sit enorme netværk i andre sportsgrene og foreninger, kan få tingene til at ske!

Floorballportalen.dk giver dig her et portæt af fødselaren i samspil med nogle af de personer der har arbejdet tæt sammen med Aage Gøgsig igennem årene.

LÆS OGSÅ: Helsingør FT støtter SSL-klub økonomisk

Aage Gøgsigs introduktion til floorball, kom via hans arbejde som halmand i FFK-centret(Frederikshavn Firmaidræts Klub). I 1998 blev han kontaktet af nogle spillere eller “udbrydere” af Frederikshavn Bulldogs FK. Dette blev startskuddet til FC Outlaws FFK.

I FC Outlaws ledet “Mr. Floorball” slagets gang, som formand for foreningen i mange år. Han var primusmotor bag mange gode initiativer, der ikke bare skabte stærke seniorhold, der vandt danske mesterskaber, men også en stor ungdomsafdeling kom op at stå.

Nuværende dame U19-landsholdstræner Søren Frederiksen fortæller her om et af hans favoritmomenter med Aage Gøgsig:

– Som træner, er han en fantastisk holdleder at have med. Han har styr på ALT! Jeg husker engang jeg var træner, hvor jeg fortalte Aage at jeg godt kunne tænke mig at lave nogle statistikker på noget, men at det måske ville blive et alt for stort arbejde. Dagen efter kom Aage med de tal jeg ville have (dem havde han da! Og nu var de så lagt i skema) Aage har en helt klar førsteplads over de mennesker der har betydet mest for floorball i det nordjyske! Han er en ener!

LÆS OGSÅ: U19 VM i 2021 skal afvikles i Tjekkiet

Aage Gøgsig var for en kort bemærkning ude af betyrelsesarbejdet. Det var i den periode de to Frederikshavner klubber fusionerede. Det skete i 2013. Her blev Frederikshavn Blackhawks en realitet. Kort efter fusionen, var Aage Gøgsig igen i arbejdstøjet.

Blandt andet har han udført et enormt arbejde i forbindelse med Landsstævnet, hvor over 2000 mennesker, flest børn og unge. samles i Frederikshavn hvert år. Derudover har han været sekretariatschef til VM-Kvallen 2020.

Nuværende Frederikshavn Blackhawks formand Kasper Bagnkop fortæller her hvad Aage bidrager med i den danske storklub:

– For mig startede min tid i Frederikshavn Blackhawks for godt fem år siden og her havde jeg fornøjelse af at opleve Aage i bestyrelsen. Aage er et forbillede for alle foreningsmennesker og hans betydning for floorball i Frederikshavn kan ikke beskrives med ord, men skal opleves gennem hans arbejde med holdene, kampene, speak og meget andet som gør en forskel for alle spillere og frivillige i klubben.

LÆS OGSÅ: Mike Trolle skifter også til SSL!

Kasper tilføjer yderligere: – Aage kan gå forrest, holde sig i baggrunden og tage en arm om skulderen på alle dem, som har brug for det og er i korte træk bare et godt og ordentlig menneske, som gør indtryk på alle han møder. Aages kompetencer og viden er fantastisk for vores klub og det er uanset om det er dommer til en U11 kamp med sit barnebarn eller som sekretariatschef til VM kval så løfter og gør Aage en kæmpe forskel for alle som møder og det kan ikke beskrives med ord hvad det betyder for floorball i hele Danmark. TAK Aage!

Der skal fra Floorballportalen.dk ønskes et kæmpe stort tillykke med det meget skarpe hjørne og et endnu større TAK for indsatsen for floorball i Danmark.