Redaktørens blog: – David mod Goliat og drømmefinalen

Christian Sonne, chefreaktør, Floorballportalen.dk Foto: Privat

Søndag d. 6 juni går det løs i Helsingør til den store superfinaledag. Holdene der skal dyste på banen er fundet og vi har noget at se frem til synes jeg.

Først og fremmest så glæder jeg mig til at se, hvad Helsingør Floorball Team, i samarbejde med Floorball Danmark kan få skabt af ramme til dagen. Helsingør FT har i mange år skabt meget flotte kulisser for SSL-kampe i den store Helsingør Hal og mon ikke vi får samme høje niveau denne gang, til gavn for dansk floorball?

David mod Goliat

Kvindefinalen står i mellem Copenhagen FC og Århus FK. Lad os bare være ærlige, Copenhagen er kæmpe favoritter. Det har de gjort sig fortjent til igennem sæsonen. Mange udpegede dem inden sæsonen, som mestre og de let ville tage sig igennem alle kampe som vindere.

Det er nøjagtig det der er sket. Men den del må man også lette på hatten for. Alle kampe skal altså spilles først, før man kan konkludere noget som helst. Cheftræner Jesper Schow har haft et uovertruffent materiale at arbejde med, men kunne have valgt en langt mere arrogant tilgang til at drive sit hold.

I stedet er der blevet sat rammer og forventninger for hvad spillerne har skulle præstere for at få lov til at være på holdkortet og betræde de 20 x 40 meter iført den stribede trøje. Derfor synes jeg med rette man kan kaste noget respekt efter Copenhagen, for nok har de været bedre, meget bedre, men de har behandlet alle de øvrige hold med respekt og gjort deres bedste igennem hele sæsonen til træning og i kamp, for at være den bedste udgave de har kunne være og ikke badet sig igennem sæsonen og været ligeglade med omgivelserne.

Modstanderen i finalen bliver overraskelsen Århus FK. På Floorballportalen.dk seedede vi Århus FK som det sjette bedste hold inden sæsonen, så her var Anne Sofie Thaarup retmæssigt ude i sit vinderinterview efter semifinalesejren over Frederikshavn Blackhawks at sige, at ingen rigtig troede på hendes hold.

Trænetteamet med Jesper Bertelsen i spidsen har i løbet af sæsonen, lykkedes med at få sat et hold sammen, som er godt designet til slutspilsfloorball, og det er en af nøglerne som har bragt århusianerne i DM-finalen.

Med store profiler som Filippa Granlund og Stinne Jørgensen på sidelinjen i hele sæsonen har der været andre, som har skulle træde frem i bussen. I løbet af grundspillet har Århus arbejdet med et bredt udgangspunkt, hvor mange spillere har fået mulighed for at byde sig til, og da man gik ind til første kvartfinalekamp mod Rødovre, blev de mange præstationer fra grundspillet kogt sammen til en stærk cocktail, der blot er blevet bedre og bedre for hver kamp Århus har spillet i slutspillet. Og nu venter klimaks – DM-finalen!

Drømmefinalen

Hos herrerne venter der det opgør, som var ventet inden sæson, men som også er drømmerfinalen; Benløse FC mod Frederikshavn Blackhawks. De to bedste herrehold i Danmark set over de sidste fem sæsoner, mødes nok en gang, til en hård dyst om guldet.

Ingen af de to hold havde prøvet at tabe i denne sæsons danmarksturnering inden de mødte hinanden i det første indbyrdes opgør i mellemspillet i foråret. Her vandt Frederikshavn en tæt match med 5-4, i en kamp, hvor tempoet og intensiteten var fremragende og hvor begge hold viste en tydelig motivation, til at gå efter sejren og få mentalt momentum over for sin værste konkurrent.

Scenariet gentog sig en måned senere, da de igen stødte ind i hinanden, her blev det så Benløse der snuppede sejren med nøjagtig samme cifre, som Frederikshavn vandt med i første kamp.

Nu gælder det så DM-finalen. Den ultimative kamp om den store pokal. Begge hold har spillet meget bredt i løbet af sæsonen og på den måde givet sig selv flest mulige alternativer til finalen. For selvom det udefra set, nok vil være en kamp i højt tempo og masser nærkampe, vil der på bænken foregå et taktisk skakspil, hvor det netop handler om at få bragt alle sine alternativer i spil undervejs i kampen, i jagten på de små marginaler, der kan sikre guldet til sidst.

Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg var overrasket over at Frederikshavn valgte Andreas Glad som træner inden sæsonen. Det er der nok flere som har været, og jeg kunne i hvert fald ikke lade være med at tænke på, om det var et godt match.

Andreas Glad har leveret varen. Fra dag ét af faktisk. Glad har fået samlet sit eget puslespil og virket til at have haft en klar plan for, hvordan han ville drive holdet, og det har spillertruppen købt ind på og det er Glads fortjeneste.

Martin Lytje træder tilbage efter denne sæson og derudover siger Benløse farvel til store profiler som Jesper Roland, Daniel MacCabe og Daniel Nygaard. Det er også lidt af en historie inden finalen synes jeg. Disse ændringer kan betyde at Benløses mesterskabsvindue lukker i for de næste sæsoner, fordi der nu skal bygges op på ny.

Der er nok ikke nogen tvivl om at motivationen og ilden i de røde Benløsehjerter brænder for at slutte af på bedst mulige måde i en DM-finale, “i en sidste dans med kliken”.

Det bliver to holdkort, som er fyldt til bristepunktet af spillere, som vil ind og vise sig frem og vinde. Jeg er ikke i tvivl om at vi får en super tæt match, med flot floorballspil og ikke mindst en nerve i kampen, hvor også tilskuerne kan komme til at spille en rolle, med deres opbakning, der har været savnet næsten hele sæsonen.

Vi ses i Helsingør d. 6 juni!