Redaktørens blog: – Den største landsholdsspiller i historien

Foto: International Floorball Federation

Verdensmesterskaberne i Uppsala er slut for Danmarks vedkommende, det samme er Cecilia Di Nardos landsholdskarriere. Dermed er der sat punktum for den største danske landsholdskarriere der er set nogensinde.

Cecilia Di Nardo har i en alder af 29 år valgt at indstille sin landsholdskarriere og fokusere 100% på klubkarrieren i Malmø FBC og sit civile job.

Det er ligesom, at man har set dette scenarie udspille sig før. En dygtig spille trapper ned, for så at vende tilbage om et års tid for at være med igen. Men Cecilia Di Nardo er anderledes, anderledes i ordeste bedste forstand.

Efter 96 landskampe, 7 VM-deltagelser og mere end 100 mål i den rød/hvide trøje er det for alvor slut. Det meldte hun selv ud kort inden VM.

Man behøver ikke være i tvivl om at beslutningen er gennemtænkt. For beslutningen er truffet med den største determinition og målrettethed du kan finde hos en ambitiøs og seriøs sportsudøver der ikke er i tvivl over hvor hun vil hen med sine valg.

Der er nok ikke nogen tvivl om at når de danske kvinder igen spiller landskamp, vil det rykke noget så voldsomt i den 29-årige frederikshavner om at være med, men alt har en pris også for den bedste danske kvindelige floorballspiller igennem tiderne.

Cecilia di Nardo i VM-kvartfinalen mod Tjekkiet ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Cecilia Di Nardo startede på landsholdet i 2007, som bare 14-årig. Allerede dengang vidste trænere og spillere omkring Di Nardo at her var en spiller, som var speciel, en spiller som kunne noget ud over det sædvanelige.

Når det danske kvindelandshold har gået på banen til landskampe de sidste 10-12 år, har det oftest været med maksimal fokus på Cecilia Di Nardo og med rette. Di Nardo har med sine spillemæssige kompetencer spillet sig ind i verdenseliten.

Vi har at gøre med en spiller, som ikke bare efter dansk målestok er stor, men også internationalt ved alle hvem Danmarks nummer 23 er. Over de 14 år landsholdskarrieren har varet, har Cecilia Di Nardo skudt sig til tops i historiebøgerne ved VM.

I skrivende stund fører hun det samlede regnskab for flest mål scoret i VMs historie med sine 54 mål. Det er ét mål mere end Corin Ruttimann fra Schweiz, der dog har en bronzekamp i hånden senere denne dag.

Men sikke en historie. Den mest scorende i VMs historie er Cecilia Di Nardo, snak om at stoppe på toppen?

Cecilia Di Nardo i sin sidste landskamp for Danmark, mod Norge ved VM2021. Foto: Per Wiklund, IFF

Landsholdet har altid betydet noget særligt for Di Nardo, det har hun selv sagt af flere omgange, det har altid været noget specielt at trække den rød/hvide trøje over hovedet – det skal det være!, som hun siger.

Forhåbentlig vil Di Nardos indstilling og respekt omkring landsholdet stå som eksemplet til at følge i mange år fremover for de danske piger som spiller floorball netop nu. Lysten til at ville landsholdet for en hver pris er en af nøglerne for mere succes til Danmark under slutrunderne.

Det bliver tomt uden nummer #23 på banen for Danmark i de kommende landskampe og VM-slutrunder, især med tanke på hun stadig vil være aktiv i SSL, for Malmø FBC.

Til sidst er der ikke meget mere tilbage end at ønske Danmarks mest betydningsfulde og største landsholdsspiller for både mænd og kvinder i historien, TILLYKKE, tillykke med en ekstraordinær landsholdskarriere, som vil stå som inspiration for mange pige- og landsholdsspillere i Danmark i fremtiden.