Redaktørens blog: – Forlæng med Karlberg uagtet en skuffende 10.plads

Mikael Karlberg dansk herrelandstræner ved en kamp ved VM 2018. Foto: Vladimír HODAČ, IFF

VM2020 fortsætter stadig med fuld fart de kommende dage, men det er desværre uden Danmark, der i dag har afsluttet deres VM med en skuffende 10.plads.

Nederlaget til Tyskland er ikke tilfredsstillende, men der findes næppe heller nogen, i og omkring den danske landsholdstrup der kunne finde på at sige at Danmark spillede et godt VM.

Et skuffende VM, skriger i manges øjne nok på en trænerfyring og eller man ikke skal forlænge med den siddende træner. Men den antagelser kunne i mine øjne ikke være mere forfejlet.

Danmark har lige nu en international toptræner, der i den grad har været med til at skubbe til udviklingen omkring landsholdet. Både på og uden for banen har Danmark rykket sig til det bedre.

Resultatet af dette VM, kan ikke entydigt forklares med manglede landsdækkende liga eller ambitioner.

Mikael Karlberg har i de godt fire år, han har været dansk landstræner lavet et stille og roligt generationsskifte og satset på spillere der brænder for deres floorball, som opfylder fysiske testkrav og vil arbejde for logoet på brystet.

Netop generationsskiftet, blev måske den største udfordring ved dette VM, der manglede lederskab på det danske hold. Spillere der med sin erfaring kunne bidrage til ro, tage de vigtige beslutninger.

Hvis vi ser på de danske scoringer fordeler de sig således inddelt i alder:

  • 21-23 årige: 10 mål
  • 24-26 årige: 9 mål

Det er altså et meget ungt hold, som har været afsted og selvom dét kan være en af forklaringerne på manglende resultater, men det er også et resultat af at Mikael Karlberg har udtaget de spillere, som bedst matcher hans kriterier for deltagelse i landsholdstrøjen ikke nødvendigvis, dem som er bedst til at score eller lave point. Det er helheden og perspektivet, der har dannet grundlaget for udtagelsen.

Og så synes jeg det er vigtigt at huske på, at Danmark leverer et flot resultat mod Letland, der faktisk gav muligheden for en dansk tredje plads i gruppen, og dermed havde man undgået Estland og mødt Canada i playoffrunden.

Et møde med Canada havde med rimelig sandsynlighed givet en dansk kvartfinale og derfor var Danmark ikke mange mål fra at have været i top8, derfor synes jeg at perspektivet ikke ser helt dumt ud.

Perspektivet er derfor, for mig det afgørende her. Perspektivet der kan være med til at spille Danmark tilbage i top8. Mikael Karlberg arbejder meget systematisk og er sindssyg grundig, han har ved dette VM lagt skinnerne til at det danske tog allerede ved næste VM kan køre ind på top8 perronen igen.

Det handler om tålmodighed og kontinuitet, Floorball Danmark finder næppe en så dygtig træner lige nu, som kan være med til at rykke dansk floorball mere internationalt, end Mikael Karlberg.

Derfor lyder min klare opfordring, selvom det blev til en skuffende 10. plads, at man forlænger med Karlberg og sætter det lange lys på for fremtiden.