Redaktørens blog: – Hvem skal med til VM for herrer?

Forwards (del 1)

Vi skal bruge 12 forwards til holdet, men i forhold til sidste VM kan jeg hurtigt afskrive Emil Odfeldt og Nikolaj Parbo, som begge er trappet ned. Derudover så er det store spørgsmålstegn, om Mathias Glass når at blive klar?

Jeg talte med Glass for en måneds tid siden, og der forventede han ikke at spille VM, risikoen ved at spille et VM, så kort tid efter en slem knæskade kan være med til at skabe et alvorligt tilbagefald i processen, med at få stabaliseret knæet i kampsituationer.

Men alligevel var Glass med ved seneste samling, her trænede han dog kun med i udvalgte øvelser og ingen kamp. Så jeg vælger at undlade skarpretteren fra Höllvikens IBF, jeg tør ganske enkelt ikke bruge en plads på en spiller, som ikke er 110% klar, selvom det gør ondt på mig, ikke at have Glass med.

De første forwardpladser går til landsholdsanfører Mikkel Skov, Sunds Seahawks, Lukas Eldholm, Linköping IBK og Jesper Roland, Höllvikens IBF. Alle tre er folk til de to første angrebskæder, og måske endda i samme kæde, nu hvor Glass ikke er med og Mikkel Skovs højrefatning ville passe godt ind. Lukas Eldholm tilføjer næsten tre sæsoners SSL-erfaring og er bare blevet bedre og bedre de sidste par sæsoner og fået mere og mere ansvar i SSL. Jesper Roland kæmper lidt med at få rigtig fat i det svenske, men mon ikke den elegante centerspiller, nok skal levere varen på landsholdet.

De næste angribere jeg udtager bliver Simon Lauridsen, Sunds Seahawks, Kasper Kajgaard, Frederikshavn Blackhawks og Mikkel Christensen, Benløse FC. Kajgaard er ny i forhold til seneste VM, men spillede en virkelig stærk kvalifikationsturnering. Derudover så kan han dække centerpositionen, hvilket er blevet et stort behov, med Odfeldt ude af ligningen. Mikkel Christensen er lidt en allround spiller, som også kan rykkes op og ned igennem kæderne, hvilket er vigtigt til en slutrunde. Simon Lauridsen har sin styrke i spillet udenbold, hvor han er god til at ligge som spids i styrespillet og har gode defensive evner også.

Halvvejs igennem de 12 angribere tager vi lige et overblik:

  • Mikkel Skov – Sunds Seahawks
  • Jesper Roland – Höllvikens IBF (Sveige)
  • Lukas Eldholm – Linköping IBK (Sverige)
  • Simon Lauridsen – Sunds Seahawks
  • Mikkel Christensen – Benløse FC
  • Kasper Kajgaard – Frederikshavn Blackhawks
Lukas Eldholm i kamp for Höllvikens IBF mod Storvreta IBK i SSL 20/21. Foto: Adam Troy

NÆSTE SIDE: FORWARDS (DEL 2)