RETRO: Hafnias gyldne 2008

Foto: TexFoto

RETRO bladrer kalenderen tilbage til året 2008. I herrernes DM-finale skal Hafnia FC og Brønderslev Hot Shots FC dyste om guldet. Præcis samme matchup får vi også i pokalfinalen samme år.

Hafnia FC vandt i 2008 deres første og hidtil eneste danske mesterskab og pokal mesterskab for herrer. Et regulært jubelår for den amagerkanske klub. Følelsen blev nok ikke dårligere af at DM guldet kom i hus efter et vanvittigt drama, hvor kampen skulle afgøres i straffeslag.

Den levende Hafnia-legende Jesper Schow husker her tilbage på 2008:

– 2008 blev et stort år floorballmæssigt. Kulminationen på mange, mange års kvartfinaler, som endelig blev vendt finale og senere til guld, indleder skarpretteren og sætter mere konkrete ord på DM-finalen mod Brønderslev Hot Shots:

LÆS MERE: RETRO: Fænomenet Jerker Lundgren

– Det var på mange måder en vild kamp. Hafnia var kæmpe underdogs mod på det tidspunkt, det stærkeste hold i DK. Der var kun kontringer der ville kunne sikre vi kunne lege med. At det blev suppleret med en stærk defensiv på dagen og en sprudlende Gaihede, var perfekt timing. Bagud det meste af kampen 0-1, 0-2, 2-3 før vi kom på 4-3. Hotshots fik udlignet og overtid/straffeslag en realitet.

– Overtiden bød på overtal til os, hvor jeg selv er ved at koste sejren, da jeg begår straffe. Alexander(Gaihede. red) piller heldigvis det første af flere straffeslag og vi lever fortsat. Overtiden løber ud og straffe er en realitet. DB(Daniele Berardino. red) og jeg får pointeret vigtigheden af at skyde og ikke drible inden vi starter op med straffekonkurrencen. På trods af 3 point hver i ordinær tid, er vi de eneste der dribler og brænder, mens Ola Persson, Stig Thorsteinsson og Ilias(Nielsen. red) eksekverer sikkert! Guld og kæmpe forløsning.

Senere samme år blev det så til sejr i Pokalturneringen. Endnu en gang var det Brønderslev Hot Shots FC, der stod som modstander for det amagerkanske Hafnia-tog. Denne gang blev et en yderst målrig match, hvor stillingen skiftede hænder flere gange.

Hafnia var nok engang underdogs mod Brønderslev, men endnu en gang fandt det undertippede hold vejen til sejr, beretter Jesper Schow om her:

LÆS MERE: RETRO: Vanvittigt pokalfinale-comeback

– Der var kommet et godt flow ind i holdet og de spillere vi havde. Desuden spillede vi frit og “Sjov Floorball” som det blev kaldt. Så på dage hvor tingene flaskede sig var vi uhyggelige. Vi var i Pokalfinalen tyndt besat og med afbud på dagen fra Tore(Kvaslerud. red), vores norske spiller og dermed måtte der rokeres. DB ytrede flere gange at han mente vi havde tabt på forhånd. Kontringsfloorball viste sig på dagen, totalt at smadre det etablerede spil Hotshots praktiserede, på trods de så absolut havde flest esser på deres banehalvdel. Det amagerkanske tog buldrede flot igennem i Vanløsehallen den dag, erindrer den tidligere landsholdsspiller.

Både Jesper Schow og Daniele Baradino lavede seks points i pokalfinalen:

Hafnia FC – Brønderslev Hot Shots 12-8 (1-1,5-3,6-4)
1-0, Jesper Schow Petersen ass. Stig Thorsteinsson
1-1, Thomas Jørgensen ass. Michael Andersen
1-2, Kim Olesen ass. Allan Jensen
2-2, Jesper Schow Petersen ass. Daniele Berardino
2-3, David Carlsson ass. Ilias Nielsen
3-3, Daniele Berardino ass. Jesper Schow Petersen
4-3, Sebastian Knudsen ass. Anders Rognerud
4-4, David Carlsson ass. Peter Andreasen
5-4, Sebastian Knudsen ass. Nikolaj Parbo
6-4, Jesper Christensen uass.
7-4, Nikolaj Parbo ass. Anders Rognerud
7-5, Dennis Hansen ass. Thomas Jørgensen
8-5, Nikolaj Parbo ass. Sebastian Knudsen
9-5, Anders Rognerud ass. Daniele Berardino (PP)
10-5, Daniele Berardino ass. Jesper Schow Petersen (PP)
10-6, Allan Jensen ass. Kim Olesen
10-7, Michael Andersen ass. Thomas Jørgensen
11-7, Jesper Schow Petersen ass. Daniele Berardino
12-7, Daniele Berardino ass. Jesper Schow Petersen
12-8, Johan Uppstrøm ass. Thomas Jørgensen (BP)
Udv.: Hafnia, 1x2min. Brønderslev, 1×2, 1×5 & 1×5+20min.
Matchstraf: Dennis Hansen (Brønderslev Hot Shots)