RETRO: Vanvittigt pokalfinale-comeback

Foto: Privat

RETRO tager dig med tilbage til 2007/2008 sæsonen. Scenen er pokalfinalen i mellem Brønderslev Hot Shots FC og Hvidovre Attakc FC i en fyldt Brønderslev Hallen.

Brønderslev stillede op med et hav af danske landsholdspillere med mange års erfaring til sat et par svenske stjerner. Navne som Michael Andersen, Dennis Lodberg Hansen, Kim Olesen, Allan Jensen, Tim Jaltoft samt de tre svenskere Thorbjørn Selin, Dennis Odell og Johan Uppstrøm var på det nordjyske holdkort.

Hvidovre kom med fremtidens hold, tilsat lidt rutine. De havde fra den unge garde Stefan Hedorf, Patrick Nielsen, Jacob Andersen, Kenneth Danielsen, tilsat Sune Oder, Kim Riedel, Michael Mathiassen, Lasse Jensen samt svenskerne Martin Willén og Johan Astvik.

LÆS OGSÅ: RETRO: Fænomenet Jerker Lundgren

Brønderslev var store favoritter inden pokalfinalen 07/08. Den levede de op til ved at bringe sig foran 2-1 efter første periode. I anden periode gik det endnu bedre, og de fleste med forstand på floorball havde nok afgjort finalen, da Michael Andersen med sit fjerde mål i kampen sendte Hot Shots FC på 7-2 i slutningen af anden periode.

Det der skete i tredje periode, kan vel sagtens stadig være svært at forstå den dag i dag. Nede med 7-3 begyndte Hvidovre et comeback af den anden verden. Igennem de sidste tyve minutter af matchen scorede holdet fra den københavnske vestegn fem gange. For at gnide endnu mere salt i såret på Brønderslev spillerne var det sidste mål et selvmål.

8-7 endte Hvidovre med at vinde og skabe et historisk comeback mod favoritterne der ovenikøbet havde hjemmebane i finalen.

Vi har fundet denne herlige video frem fra Youtube med billeder fra finalen set med Hvidovre perspektiv: