Rødovre FC klar til Pokal Final4 efter drama mod Vanløse

Foto: Thomas Krogh Photography

Det blev en hæsblæsende pokaldrama i mellem lokalrivalerne Vanløse Floorball og Rødovre FC søndag eftermiddag.

Hjemmeholdet fik den gode start og kunne notere sig en 1-0-føring efter Johan Selander på en kontra havde sendt kuglen i nettet. Den føring holdt i lidt over 10 minutter inden gæsterne fra Rødovre fik udlignet ved August Mathiassen, der stod hel umarkeret i slottet.

Målet gav kortvarigt momentum til Rødovre der også bragte sig på 2-1, da Nicolai Hammer skød gæsterne i front. Men herfra gik det galt for Rødovre. Fredrik Sjöstedt udlignede på en spilvending til 2-2.

Kort efter havde Rødovre bolden i mål til en ny føring – troede de, men ifølge dommerne havde Rødovre trukket bolden igang fra det frislag som førte op til målet og derfor blev målet annulleret og hjemmeholdet tildelt et frislag, til store frustrationer fra Rødovrelejren.

Set fra denne skribents stol og streamingforbindelse, var der ikke i nærheden af “ført bold” i situationen.

Det blev ikke bedre i sekunderne efter, her bragte Nicklas Møller Vanløse på 3-2 og så fik Rødovres Jannik Dalkvist nok og brokket sig til en to-minutters udvisning.

I powerplaet scorede Vanløse endnu engang, så hjemmeholdet var oppe med 4-2 inden anden periode.

Det lignede en kompensationskendelse kun 10 sekunder inde i anden periode, da Johan Selander blev dømt for låsning af stav i en situation, hvor der knap var berøring.

Rødovre havde mentalt fundet sig selv oven på deres lille deroute i slutningen af første periode og udnyttede powerplayet til at reducere til 4-3. Det var Andreas Kleczewski med reduceringen.

Efter fem-seks minutters intens “hawaii-hockey” fik Rødovre udlignet. Arbejdsmanden Morten Guido sled sig løs i en spilvending af sin direkte oppasser og kunne sende et trækskud i kassen. Sofus Nielsen vil nok gerne have den tilbage, under normale omstændigheder.

Udeholdet med momentum. halvandet minut senere kunne Jonas Hvid bringe Rødovre i front med 5-4. Vanløses Rasmus Bømervang kiggede for meget bold og så var Hvid fri.

Resten af anden periode forløb målløs og dermed en lille fordel til gæsterne inden de sidste 20 minutter.

Vanløse-kaptajn Simon Lehnert fik muligheden for at udligne kampen, via et straffeslag, men Rødovres Jacob Stenkilde var hyper-aggressiv og gik ud og tog bolden fra Lehnert inden han nåede at gennemføre sit træk.

Kort efter. Rødovre med frislag foran Vanløses bænk. Totalt koks i hjemmeholdets forsvar. Jannik Dalkvist kunne finde en helt fri Nicolai Hammer i slottet foran Vanløse-målet. Herfra svigtede den tidligere Helsingør-spiller ikke. 6-4 til Rødovre.

Vanløse fik dog for en stund stoppet den spillemæssige blødning. Dennis Sjøstedt lagde en bold på mål fra midten af banen. Rasmus Bømervang fulgte og kunne slå returen i mål. 5-6.

Vanløse kom mere på bold efter målet. Men igen fejlede markeringerne fuldstændig ved et indslag til Rødovre i hjørnet på Vanløses banehalvdel. Et par rokeringer og så var Daniel Lund helt fri, og han first-timede bolden helt op i modsatte hjørne. Hvilket mål!

Herligt at se jublen hos den så hårdt prøvet Lund der har kæmpet sig tilbage til floorballbanen efter flere års fravær.

7-5 til Rødovre blev kort efter konverteret til 8-5 da Vanløse satsede med målmanden ude. Andreas Kleczewski kunne skyde bolden i det tomme mål.

Første i kampens sidste par minutter fandt Vanløse desperationen frem, og samtidig fik de en masse bolde på mål. To af de bolde, som kom på mål gik i kassen. Sidste reducering, til 7-8, kom med 45 sekunder tilbage af kampen, men her havde Rødovre fundet deres defensive arbejdshandsker frem og fik kæmpet Pokal Final4-billetten hjem.

Rødovre er sammen med Frederikshavn Blackhawks nu klar til Pokal Final4 for herrerne, hvor der fortsat mangler at blive uddelt endnu to pladser de kommende dage.