Rungsted-Hørsholm FK er nyt hold i Select Herre Floorball Ligaen efter ny sejr

Foto: Jens-Christian Kofoed

Rungsted-Hørsholm FK og Herlev FC udkæmpede søndag eftermiddag det andet af to slag om en plads i næste sæsons Select Herre Floorball Liga øst. Rungsted-Hørsholm havde vundet første kamp med 6-4 i Herlev, efter en kamp som var meget præget af nærkampe og duelpræget spil.

Den tendens fortsatte i dagens match, hvor der var masser af nærkampe og ikke så meget organiseret spil. Begge hold skiftedes til at løbe kontra på hinanden og derfor blev tempoet også noget højere end i første kamp i mellem de to hold.

Rungsted-Hørsholm var første hold på tavlen da de på en spilvending udnyttede en to-mod-en situation ved Jeppe Burchard der sikkert sendte kuglen i mål.

Nogle minutter senere var situationen den stik modsatte Herlev kom afsted i en spilvending, det lignede dog i første omgang at muligheden var løbet ud i sandet, men Felix Egestad fik sendt bolden ind foran mål til Tobias Øvlisen der ikke havde svært ved at bringe Herlev på 1-1.

Hen i mod slutningen af første periode, steg intensiteten og flere ord fløj frem og tilbage i mellem spillerne på banen. Det blev til sidst for meget for dommerne der tildelte begge hold 2+10 minutter for brok. Da Herlev havde en spiller ude i forvejen, havde hjemmeholdet et powerplay, fire mod tre.

Rungsted-Hørsholm udnyttede deres powerplay da Gustav Damgaard sendt bolden ned på bagerste stolpe til Alexander Tritsaris der bragte hjemmeholdet på 2-1 kort før tid.

Anden periode var kun et par minutter gammel da Rungsted-Hørsholm blev ramt af en udvisning, det blev dog aldrig rigtig farligt fra Herlev, der fik stillet op i deres powerplay, men derfra var det småt med afslutninger og boldtempo.

Hjemmeholdet var tæt på kort efter været blevet fuldtallig at bringe sig yderligere i front, men Jonas Scherfig i Herlev-målet var på plads en god redning.

Kampens betydning blev i løbet af anden periode meget tydelig. I hvert fald havde begge hold svært ved at få fat om kampen, for alvor og sætte det andet hold under pres.

Med knap fem minutter igen af anden periode blev Rungsted-Hørsholms Gustav Damgaard sendt i gulvet af en albue fra en Herlevspiller, der slap for yderligere tiltale. Unge Damgaard kom på højkant igen, men måtte ud og sunde sig.

Kort efter spilstoppet var Herlev meget tæt på at udligne hjemmeholdets føring. Det var Rungsted-Hørsholms Morten Ketelsen der i et opspil bag eget mål, fik sendt bolden ind på foden af Herlevs Jens Olsen der var placeret lige foran Rungsted-målet.

Rungsted slap med skrækken bragte sig i stedet på 3-1 med et minut tilbage af anden periode. Alexander Tritsaris scorede sit andet mål i kampen, ved at sende kuglen forbi Jonas Scherfig i målet.

Tredje periodes indledning blev med hjemmeholdet i teten, men alligevel var det Herlev som pludselig stod med et straffeslag og stor mulighed for at reducere til 3-2. Den mulighed missede Felix Egestad på Alexander Filipsen.

Minuttet senere blev det så 4-1 til Rungsted-Hørsholm. Alexander Tritsaris blev sat op rutinerede Michael Kock. Tredje mål fra Tritsaris der kunne notere sig et hattrick i kampen.

Herlev fik endnu en mulighed i powerplay, denne gang var der mere snert i gæsternes powerplay, flere bolde blev sendt mod mål, men fra svære vinkler.

Midtvejs i perioden var Herlevs bedste på dagen Felix Egestad på pletten med en god afslutning, men endnu en gang måtte han se sit forsøg reddet.

Afslutningen kom midt i en god periode for hjemmeholdet, der flere gange fik presset Herlev ned i egen zone og afsluttet mod mål. Der manglede dog lige den sidste skarphed forat hjemmeholdet kunne sat det næste mål der formentlig ville lukke kampen.

Lukket kampen fik Rungsted-Hørsholm til gengæld med syv minutter igen. Efter en nærkamp bag Herlevs mål, befandt Rungsted-Hørsholms Valdemar Jarløv pludselig helt fri foran Herlevmålet og herfra sendte Jarløv bolden i kassen til 5-1.

Alexander Tritsaris gjorde det til 6-1 med fem minutter igen, flot sat op af Gustav Damgaard der fikst fandt Tritsaris foran mål med en baghåndspasning.

Med sejren er Rungsted-Hørsholm FK dermed tilbage i Select Herre Floorball Ligaen, hvor den nordsjællandske klub senest var at finde i sæsonen 2010/2011.