SFL Damer: Power Ranking 10/9

Ditte Søndermølle Larsen fra Frederikshavn Blackhawks i Pokalsemifinalen 19/20. Foto: Thomas Krogh Photography

Med sæsonstart i weekenden, har vi kigget på holdenes aktuelle styrke lige nu. Vi har vægtet nye spillerskifter og resultaterne fra trænings og pokalkampe med i denne vurdering.

LÆS MERE: SFL Damer: Power Ranking 14/6

  1. Copenhagen Floorball Club (-)

Hvad skal man næsten sige til dette mandskab Copenhagen FC på papiret kan stille? Med tilgang af en masse dygtige spillere, tæller holdet nu 8 danske landsholdsspillere og en en polsk landsholdsanfører. Klar favorit til DM-Guldet i denne sæson.

2. Frederikshavn Blackhawks (+1)

Blackhawks rykker op på andenpladsen i denne power ranking, fordi holdet har en bedre bredde, som det ser ud lige nu. Talentmassen er stor og der er masser rutine på holdet. Aab Floorball må tilmed undvære deres stærke keeper Sara Lund på ubestemt tid.

3. Aab Floorball (-1)

Aab Floorball har spidskompetencerne til at være første udfordre til Copenhagen FC, men med Sara Lunds langtidsskade og usikkerheden om hendes tilbagevenden gør bare at de for nu må affinde sig med at træde et trin ned af podiet og indtage en outsider-rolle i stedet. Stadig et klassemandskab på papiret.

4. Rødovre Floorball Club (-)

Rødovre slog Hvidovre med 5-2 i pokalturneringen for et par uger siden. Ligner det sidste hold i semifinalerne tidligt på sæsonen. Skal i grundspillet bevise deres stabilitet og klasse, og slå fast at de er det næstbedste hold på Sjælland, som er det de ligner lige nu.

5. Århus Floorball Klub (-)

Århus FK befinder sig på denne liste lige nu uden for i forhold til semifinalerne. Har et par særdeles dygtige spillere, og der skal nok ikke så meget til for at rykke holdet ind i betragtningen til en semifinale, men bredden er tvivlsom, og ansvaret hviler på få skuldre. Ny spillendetræner i Filippa Granlund, ikke helt optimalt.

6. Hvidovre Attack FC (-)

Hvad nu Hvidovre? Afgang af en masse klassespillere, og dermed så tæt på en ny start, som man kan komme med ny træner også. Har mange talenter på spring, så de får formentlig muligheden for at vise sig frem nu og nogle har allerede fået spilletid i sidste sæson. Kan nok ikke gå i semifinalen, men vil uden tvivl være et af de bedre hold og ligner stadig klart top3 hold i Øst.

7. Hafnia Floorball Club (+2)

Selvom Hafnia har proklameret at de formentlig ikke vil spille en kvartfinale, hvis de skulle kvalificere sig til slutspillet, kommer de med på denne liste. Holdet har fået tilført nogle talentfulde og unge spillere, og dermed har holdet en bredde, som ser bedre ud end længe. Spillede i sidste sæson Final Four og ligner et top 4 hold i Øst.

8. Benløse Floorball Club (-)

Spillede kvartfinale i sidste sæson på Hafnias bekostning, da de trak sig. Men 5.pladsen kunne meget vel blive byttet til en “rigtig” fjerdeplads og endnu en slutspilsdeltagelse. Har et meget ungt hold, og det er de unge spillere, som skal drive det for midtsjællænderne. Evnen til at holde hovedet koldt bliver afgørende for det unge hold. Tabte dog knebent til Hafnia i pokalen.

Værd at nævne:

Herning bliver formentlig klart nummer 4 i vest og har en ringe bredde. Styrkemæssigt vurderes det at både Benløse og Hafnia er stærkere end midtjyderne, selvom de kommer til at deltage i slutspillet fra Vest-rækken