SFL Damer: Power Ranking 14/6

Foto: Thomas Krogh Photography

Med langt de fleste trupper på plads og kun få justeringer tilbage at gøre inden sommerferien og snarlig sæsonstart, laver vi på Floorballportalen.dk lige en kort temperaturmåling på damernes Select Floorball Liga. De 8 bedste bud på en dansk mester.

1. Copenhagen FC

– Tilgang af to landsholdsspillere i form af Nanna Møller Sørensen og Victoria Wohlert. Maria Olausson er ikke præsenteret endnu, men mon ikke VM-backen dukker op? Klasse mandskab fra ende til anden, med god bredde. Ny cheftræner i Jesper Schow, der nok skal få sat stregerne på tegnebrættet så det bliver til succes. Holdet der skal slås, hvis man vil vinde DM.

LÆS MERE: Copenhagen FC har fundet deres nye cheftræner

2. Aab Floorball

Har godt nok mistet Laura De Fries, men stadig propfyldt med rutine og dygtige spillere. Vandt pokalturneringen i sidste sæson. Det vil de gerne veksle til DM guld. Ligner en tidlig deltager i DM finalen, og den umiddelbare udfordrer til Copenhagen FC.

LÆS MERE: Landsholdsbobler på plads i Aab til endnu en sæson

3. Frederikshavn Blackhawks

De unge er blevet ældre, det er de gamle også. Heldigvis for Blackhawks er den unge del af holdet noget større end den ældre del og dermed er Blackhawks styrket i bredden. Tilgang af Laura De Fries, ligaens måske bedste spiller? Blackhawks gider man ikke have i en semifinale, hvis man er Copenhagen eller Aab.

LÆS MERE: Laura de Fries skifter til rivalerne!

4. Rødovre FC

Ser ud til at den røde del af vestegnen har trykket sig forbi den hvide. Rødovre slog Hvidovre i den sidste grundspilskamp i sidste sæson, og med Hvidovres afgange, ligner det altså at Rødovre er første udfordre til at drille Copenhagen FC i Øst og muligvis tage sig i en semifinale for første gang i den nye æra for damefloorball i Rødovre. Et hold uden de store profiler, men en stærk bredde.

LÆS MERE: VM-spiller fra Hvidovre til Rødovre

5. Århus FK

De tidligere trefoldige danske mestre har tabt pusten over de sidste par sæsoner, men besidder altså stadig en del rutine og firepower. Stinne Jørgensen, Katrine Møller Sørensen og Filippa Granlund ligner de tre spillere, som skal være hjørnesten på holdet, hvis det skal blive til en semifinale.

LÆS MERE: Nordjysk landsholdsspiller klar for Copenhagen

6. Hvidovre Attack FC

Den største taber i offseason af “favoritterne”. To landsholdsspillere har forladt skuden og Jasmin Damm skal på udlandsophold i store dele af sæsonen. Til gengæld er der kommet et trænerteam på bænken, det kan måske give mere ro og styrke de yngre spillere i deres udvikling og dermed overraske i løbet af sæsonen? Camilla Danielsen, Agata Plechan og Kia Teildorf skal steppe op og gå forrest i de vigtige kampe.

LÆS MERE: Hvidovre Attack klar med trænerteam til dameligaen

7. Herning Pirates

Herning har været med i efterhånden flere år. De har været i slutspillet de sidste 4-5 sæsoner og må efterhånden have skrabet noget erfaring sammen. Stærkt at de hænger fast i ligaen og bliver ved med at kæmpe for udvikling og i sidste ende succes. Ligner dog et kvartfinaleexit.

LÆS MERE: Træneroverblikket i damernes SFL

8. Benløse FC

Benløse fik foræret slutspilspladsen i sidste sæson, af Hafnia FC der ellers havde spillet sig til den. Det unge midtsjællandske mandskab er på vej frem og udviklingen fortsætter. Det giver i hvert fald kredit på denne liste og dermed får de pladsen i top 8 foran Hafnia.

LÆS MERE: Aab vinder sikkert over Benløse