SFL Herrer: Power Ranking 14/6

Foto: Thomas Krogh Photography

Med langt de fleste trupper på plads og kun få justeringer tilbage at gøre inden sommerferien og snarlig sæsonstart, laver vi på Floorballportalen.dk lige en kort temperaturmåling på herrernes Select Floorball Liga. De ni hold vurderes i styrke lige nu. Feltet reduceres efter nytår til seks hold i mellemspillet.

1. Frederikshavn Blackhawks

Ny træner i Andreas Glad. Et ubeskrevet blad, som træner, men han kender indgående til truppen og har haft mulighed for at præge trupsammensætningen de sidste par måneder. Ligner en tilbagevenden af Kim Høst og Niklas Juul. Tilsat en hær af unge ambitiøse spillere, er dette vores bedste bud på en tidlig favorit. Det hele skal dog sættes sammen for at blive til en succes.

LÆS MERE: Landsholdsprofil fortsætter i Blackhawks

2. Benløse FC

Tabet af Mathias Glass ved ingen hvad betyder spillemæssigt. Fakta er dog at der forsvinder 50+ mål, som nu skal findes et andet sted. Stadig et meget stærkt hold, og med resten af truppen intakt ligner det endnu en DM-finale for det midtsjællandske mandskab, der godt kunne ske at trække en kanin op af hatten hen over sommeren.

LÆS MERE: Daniel MacCabe forlænger med Benløse FC

3. Hvidovre Attack FC

Mike Trolle er væk, men Kasper Eriksen holder et højt niveau. Får Hvidovre styr på organisationen, så ligner det en semifinale som minimum. Hvidovre vil ingen møde i en semifinale. Erfaringen, bredden og topniveauet matcher Frederikshavn og Benløses, men mangler kontinuitet. Findes det, så er Hvidovre med Jonas Nordheim og Mathias Hørby et godt bud på en outsider til en DM finale.

LÆS MERE: Cheftræneren på plads i Hvidovre!

4. Sunds Seahawks

Det er ikke meget der er sluppet ud fra den midtjyske floorballhøjborg. Floorballportalen.dk har dog fået bekræftet at Sunds har hele truppen intakt fra sidste sæson. Træneren hedder stadig Mathias Nordmann, så det må forventes at stabiliteten på banen øges. Bredden og kvaliteten er der, men topniveauet manglede i store dele af mellemspillet, og først i de sidste kampe, så man den desperation og iver for at være de bedste komme til udtryk.

LÆS MERE: Sunds Seahawks har træneren på plads

5. Copenhagen FC

Tre svenske profiler er væk. Ingen meldinger om nye forstærkninger – endnu. De danske spillere i hos Valby-mandskabet holder dog et godt niveau og der er en god bredde. Der er kommet en masse erfaring ind via en masse slutspil og pokalfinaler, som nok skal gøre Copenhagen godt i kampen om den tredje og sidste mellemspilsplads i Øst. En solid sidste skanse i Rasmus Engelhardt Frie.

LÆS MERE: Andreas Hansson forlader Copenhagen FC

6. Vanløse Floorball

Vanløse var aldrig rigtig tæt på mellemspillet i sidste sæson, men holdets unge spillere er blevet et år ældre og har fået en del mere erfaring. Tilgang af Sjøstedt-brødrene og Selander giver et massivt boost til truppen, som bringer dem meget tæt på mellemspillet. Copenhagen FC skal dog knækkes i den kamp, men Vanløse skal tages alvorligt.

LÆS MERE: Vanløse Floorball tilføjer ass. træner og udviklingscoach

7. SEIF Tornados

Sidste sæsons oprykkere leverede et flot indtryk og var sølle to points fra mellemspillet i sidste sæson. Truppen er tæt på intakt og det ligner at kun Dennis Torp er væk. Ny træner i Mark Reinert, som lige skal danne sig sine indtryk. Strandby skal i mellemspillet i den kommende sæson og bør være stærkere end Brønderslev.

LÆS MERE: Ny cheftræner til SEIF Tornados

8. Rødovre FC

Rødovre FC var ligesom Vanløse et stykke væk fra mellemspillet i sidste sæson. Men det blev til en del tætte kampe og med mere erfaring og en intakt trup, kunne det godt ligne at Rødovre måske kunne stjæle et point hist og her og måske få vind i sejlene?

LÆS MERE: En hjørnesten på plads hos Rødovre FC

9. Brønderslev Hot Shots FC

Trænerteamet er på plads, og måske kommer der endnu en finsk invasion? Lige nu ligner det dog et smalt fundament, som stor i det nordjyske og tilgang af fire Aab spillere er ikke nok til at slå Strandby i kampen om den tredjeplads som giver adgang til mellemspillet.

LÆS MERE: Brønderslev Hot Shots FC laver aftale med svensk træner