Sofia Frederiksen: – Fedt at få så stort ansvar i kampen

Foto: Frederikshavn Blackhawks

Frederikshavn Blackhawks måtte indkassere et smalt nederlag på 8-9 til AaB Floorball mandag aften. En utrolig målrig kamp, og en af dem som markerede sig ekstra meget hos Frederikshavn, var den yngste spiller på holdet, Sofia Frederiksen, som kun bliver 14 år om en måneds tid. Hun lavede 4 mål og 1 assist i kampen, men ser det uden tvivl som en holdpræstation:

– Vores kæde fungerede rigtig godt, og vi fik produceret en del mål.

Og selvom hun generelt synes de spillede en god kamp som hold, så blev de unge piger lidt mærkede af, at AaB fik scoret to hurtige mål indenfor 1 minut i 2. periode. Og det er et sted de skal øve sig.

– I kampen mod AaB synes jeg holdet spiller en flot 1. periode, men 2. periode starter ekstremt dårligt og vi bliver rystet af deres hurtige mål. Vi skal helt sikkert arbejde på ikke, at falde ud i perioder, men i stedet holde hele kampen.

Hun har dog også en ide om, hvad der går galt i perioden, hvor de får åbnet for meget op for AaB, og får også vendt kampen igen i 3. periode.

– I starten af 2. periode giver vi AaB alt for meget plads og får ikke lukket af for de nemme afslutninger, men vi får rettet op på det og får arbejdet os godt tilbage i kampen.

I denne sæson har Frederikshavn en del unge talenter på holdet, og mange af dem har fulgtes ad, op gennem de små årgange, og Sofia synes det er fedt, at de nu kan fortsætte sammen på højeste niveau:

– Det er fantastisk, at dele den oplevelse med de piger, jeg har spillet sammen med, siden jeg var 5 år gammel. Vi er glade for, at have fået den mulighed, at spille i den bedste række i Danmark.

Og hun er også rigtig glad for det ansvar hun og de andre piger har fået på holdet i denne sæson.

– På holdet i år har jeg spillet fast, og grundet den store udskiftning i truppen, er der plads til, at vi unge får ansvar på vores skuldre. I kampen mod AaB fik vi et stort ansvar, da vi kun spillede på to kæder.

Sofia har da også en klar drøm for fremtiden:

– Jeg har altid fået fortalt, at man ikke skal være bange for at drømme stort, derfor vil jeg heller ikke lægge skjul på, at jeg har ambitioner om landsholdet. Mine store forbilleder er Rikke Hansen, Cecilia Di Nardo og Jasmin Damm, der alle har forfulgt drømmen om, at prøve sig selv af på højere niveau.