Spændende samarbejde i mellem FFK, Vanløse og Frederiksberg

Rungsted-Hørsholm FKs Helle Gabrielsen med bolden i mod Vanløse Floorball i SFL 20/21. Foto: Vanløse Floorball

Vanløse Floorball og Floorball Fællesskab København (FFK) har set dagens lys, startende for den kommende sæson på kvindesiden af floorballsporten. Frederiksberg FC er også en del af projektet på det strategiske plan.

Se nedenstående pressemeddelelse fra klubberne:

FFK og Vanløse samarbejder om at udvikle pige- og kvindefloorball 

FFK og Vanløse Floorball indgår et nyt samarbejde om at udvikle kvindefloorball i hovedstaden. Det er en del af et større strategisk samarbejde, hvor også Frederiksberg Floorball er med. De tre klubber ønsker at udbrede og udvikle floorball i København. Målet er at skabe tre stærke klubber med i alt over 1000 medlemmer samt et centrum for udvikling af floorballspillere i Danmark. Første skridt er at få en god udvikling på kvinde- og pigesiden. Derfor indgår FFK og Vanløse holdfællesskab i kvinderækkerne i næste sæson. 

Igennem årerne er floorball flere gange blevet udpeget som en ny folkesport. Og selvom medlemstallet er vokset, så er det slet ikke gået så stærkt som man kunne ønske sig. FFK, Vanløse og Frederiksberg er placeret inden for få kilometers afstand og vil nu trække på hinandens styrker i forhold til at udvikle sporten. 

”Vi er tre klubber der hver især har vores styrker og dem vil vi bruge til at udvikle sporten. Nogle af os, der har været med i mange år, har set det går op og ned. Den største udfordring er på den ene side at få en kritisk masse af spillere, ledere og trænere, samt at skabe en kultur i klubberne, hvor alle er med til at udvikle og bære sporten frem. Derfor når vi længere, når vi står sammen”, fortæller formand for Vanløse Floorball, Jesper Malm.

FFK har været stærke til at udvikle motionsfloorball med base i studiemiljøet og ​senstartere. Særligt på kvindesiden. Vanløse er stærke på herresiden og er kommet efter ungdomsarbejdet i tæt samspil med Frederiksberg. Sidstnævnte har god succes med særligt de mindste årgange. 

I første omgang vil de tre klubber samarbejde på kvindesiden. Vanløse-Frederiksberg har som de eneste i hovedstaden piger i U11 og U13-rækken. Men det kniber med kritisk masse på kvindesiden. FFK har til gengæld mange kvindespillere, men ingen piger.

”Det er vigtigt, at vores unge spillere har et sted de kan lande, når de bliver gamle nok til at spille med i seniorrækken. Derfor er vi glade for at vi nu sammen med FFK har to kvindehold”, fortæller Bjørg Apol, der er med i Vanløses bestyrelse og selv spiller på kvindeholdet. 

”Vi har i mange år været gode til at tiltrække og udvikle kvindespillere, men det er mange år siden, vi sidst har arbejdet med ungdomsfloorball. Sammen kan vi skabe gode rammer, hvor alle spillere uanset alder kan løfte deres niveau, og med tiden kan vi skabe nogle gode hold, der kan spille med i toppen af dansk floorball”, fortæller Jesper Thøgersen, der sidder i FFKs bestyrelse og som også er en del af trænerteamet omkring kvindeholdet. 

Konkret vil FFK-Vanløse være tilmeldt 1. og 2. division næste år. Senere er det målet at spille med i kvindeligaen.