Status: Frederikshavn Blackhawks

Foto: Thomas Krogh Photography

Floorballportalen.dk tager alle klubberne i herrernes Select Floorball Liga under lup tidligt i preseason. Det er begrænset hvad der er meldt ud fra de forskellige klubber, derfor må der tages forbehold for at denne optakt ikke er helt opdateret, når du læser den.

Hold: Frederikshavn Blackhawks

Placering i grundspil vest: Nr. 1

Placering i mellemspil: Nr. 2

Topscorer top3 (grundspil + mellemspil):

  1. Andreas Glad 52 points (27 mål + 25 assister)
  2. Kasper Kajgaard 45 points (27 mål + 18 assister)
  3. Jesper Schmidt 37 points (24 mål + 13 assister)

LÆS MERE: Glad som træner: – Vi skal vinde guld!

Kort om sæsonen:

Frederikshavn har etableret sig som et tophold i over de sidste sæsoner, med to DM-finaler i træk, og både DM-guld og pokal guld. Denne sæson har det nordjyske tophold igen præsteret optimalt, og de endte som nr. 1 i grundspillet, med 27 point efter 9 sejre og kun et spinkelt nederlag på 6-5 til Sunds. Deres målscorer efter de 10 kampe ender på imponerende 129-29, som viser at de er utrolig gode til at skabe chancer, og er utrolig skarpe. Samtidig har de leveret en overbevisende indsats defensivt en af forklaringerne er en stærkt spillende Anders Kjær i målet, som har stor rutine. Foran ham er der en trio ledt an af landsholdsspilleren Jesper Schmidt, samt back kollegaerne Anders Tengnagel og Rasmus Bengtsson. De er også rutinerede folk, som er med til at hjælpe holdet, til at lukke af.

I mellemspillet startede Frederikshavn stærkt ud, og slog både Benløse og Sunds. Kort efter de to kampe bliver Andreas Glad ramt af en skade for sæsonen, det ændre dog ikke på at Frederikshavne er et tophold og på trods af et par nederlag slutter de på andenpladsen med mulighed for både at tage førstepladsen, men også at kunne ende på tredjepladsen, afhængig af flere resultater.

LÆS MERE: Glad: – Genoptræningen har ikke været optimal

2020/2021 sæsonen:

Frederikshavn har meget lig Benløse masser af spillere fra egne rækker der dominerer ligaholdet. Jonathan Velgaard, Jesper Schmidt og Rasmus Bengtsson er alle landsholdskaliber spillere, læg der til Kasper Kajgaard som fik sit helt store gennembrud både i ligaen og på landsholdet i forbindelse med VM-kvalifikationen. Samtidigt har de en masse unge talenter, som har været eller er inde omkring U19 landsholdet.

Frederikshavn har præsenteret Andreas Glad som cheftræner for næste sæson, og det bliver spændende, hvad han kommer med som træner, efter mange år, som spiller i den bedste række, og under forskellige trænere i ligaen. Forhåbentligt ser vi også Andreas Glad tilbage på banen igen, efter hans skade og genoptræning, og det bliver spændende at se hvordan han klarer det, som spillende træner. Hvis Frederikshavn fastholder deres trup, kan de igen være med i toppen af dansk floorball igen og ligner et tidligt bud på en af de to deltagere i DM-finalen.

Tilgange:

Andreas Glad(træner) – Langtidsskadet

Afgange:

Claus Riis Jensen(træner) – Stoppet

Mathias Hørby – Hvidovre Attack FC