Status hos FD del 3: – Vi skal have flere klubber ind i turneringen

Foto: Privat

Sommerferien nærmer sig og der er sket mange store ting i foråret hos Floorball Danmark. Derfor har Floorballportalen.dk haft en snak med sekretariatschef Carsten Provstgaard, om hvordan tilstanden er hos floorballsportens administrative organ.

Dette er tredje del af interviewet.

Der er sket en interessant udvikling i den vestlige del af Danmark, med deltagende hold i 3. division. Her er der nu fem regionale 3. divisioner, som hjælper de mindre klubber, som ikke er helt klar til at spille hver weekend og hvor afstanden kan blive en faktor:

LÆS MERE: Status hos FD del 1: – Vi er i en forandringsfase

– 3.divisions konceptet understøtter de klubber, der endnu ikke er klar på at deltage i en turnering med kampe hver weekend, men som gerne vil ud og spille kampe på stor bane. Konceptet tager højde for at det skal være regionalt med lille afstand mellem klubberne. Konceptet har også fundet indpas i 2. division kvinder vest, og vi ser lige nu på hvordan vi overføre konceptet til øst, da der her er samme potentiale. Generelt set så skal vi have flere klubber ind i turneringen, hvis vi ønsker sporten skal vækste. Derfor er det afgørende at vi har produkter der passer til klubbernes behov. Både til de nye og til de etablerede klubber.

Floorball har nu været en del af “Bevæg dig for livet” projektet i nogle år. Målsætningen var, da man startede 35.000 skulle spille floorball i 2025. Den målsætning ligner lige nu mest en urealistisk målsætning, men Carsten Provstgaard er ikke helt klar til begrave målet:

– Floorball er stadig den holdsport der har vækstet mest i Bevæg dig for livet sammenhæng og om vi når de 35.000 floorballspillere skal være usagt. Der arbejdes i hvert fald stadig meget målrettet på at få flere danskere til få øjnene op for Floorball.

– Generelt skal siges at de byggesten der skal komme fra forbundet de kommende år, skal være med til at understøtte den vækst der skal ske, og det skal ske med indspark fra klubberne. Potentialet er der til at blive så store, spørgsmålet er hvilket år det kan ske.

LÆS MERE: Status hos FD del 2: – Mere udvikling end brandslukning

Næste fase i “Bevæg dig for livet” indledes næste år, men om Floorball Danmark får lov at fortsætte i projektet der evalueres hvert tredje år er uvist:

– Fase 2 afsluttes i år, og der arbejdes lige nu op om Floorball bliver en del af fase 3 i Bevæg dig for livet sammenhæng. Projektet har været med til at sætte Floorball på landkortet og der er totalt set over 300 foreninger i Floorball Danmark og DGI regi, der har floorball registreret som aktivitet. Flere danskere har fået øjnene op for Floorball, og mange har taget konceptet motionsfloorball til sig. Vi ser en øget interesse fra foreninger i at starte 60+ hold op, da der både er sundhedsmæssige perspektiver i at ældre spiller floorball, men også mulighed for at få flere frivillige.

Dette var tredje del, fjerde og sidste del af interviewet bliver bragt i morgen.