Steen Houman: Der er mange som er nysgerrige på vores sport

Foto: Privat

Bloggen Floorballnyt går i dvale det næste stykke tid. Det betyder at floorballsporten mister en vigtig kommunikationskanal omkring stort og småt om, hvad der rør sig i dansk floorball. Floorballportalen.dk har haft en snak med manden bag Floorballnyt Steen Houman om de seks år han nåede at drive Floorballnyt.

Floorballnyt lukker ikke helt ned, siden går i første omgang kun i dvale. Hvorfor dette sker nu, er der en helt logisk forklaring på fortæller Steen Houman:

– Floorballnyt går i dvale da jeg stiller op som kandidat til at blive formand for Floorball Danmark, indstillet af den siddende bestyrelse. Det er ikke foreneligt at have en formand for Floorball Denmark til at have en side, som Floorballnyt, hvor han kan poste diverse indlæg. Derfor er det den naturlige konsekvens at jeg stopper med at skrive på floorballnyt, indleder Steen Houman og fortsætter:

LÆS MERE: Uddannelse og floorball i Ringsted

– På den måde kommer Floorballportalen perfekt ind, for det er vigtigt med et medie der skriver om sporten, og kan være kritisk på den ene og den anden måde, og på den måde komme med forskellige synspunkter, der fremmer vores fantastiske sport. Floorballnyt har kørt siden 2014 og det er blevet til 3.284 indlæg, i snit har været knapt 50 indlæg hver måned.

Det at drive et floorballmedie er en hård opgave, det kræver en hel del passion, tid og ikke mindst hjælp velvillighed for flere fronter, hvis det skal blive en succes. Steen her, ind på nogle af de gode tider men også en forklaring på hvad der kan være udfordrende ved at drive et medie i en relativ lille sport i Danmark:

– Først og fremmest så kommer du i kontakt med en masse mennesker der brænder for vores sport og som velvilligt stiller op og bidrager til indhold. Der er de sociale medier en gave til at kunne komme i kontakt med mange, og herfra kan jeg jo bare kigge på min messenger og se, hvor mange jeg har snakket med i årenes løb. Her fra en KÆMPE TAK for at i har hjulpet til. Jeg tror der er mange som er nysgerrige på vores sport, som gerne vil høre historierne bag spillerne, kampene, klubberne og trænerne, og det har jeg forsøgt at dække så godt som muligt, fortæller Steen Houman og tilføjer:

LÆS MERE: Ledertalent forløb skal skabe hele mennesker

– Ligeså har jeg haft mange indlæg om udvikling af sporten, hvor jeg har forsøgt at nuancere fordele og ulemper ved tiltag, for det er virkelig udviklingen af sporten der er en af de ting der optager mig meget. Her er det enormt vigtigt at have et medie, der kan komme med tanker og synspunkter. Det er ikke afgørende om det, som jeg har skrevet om en problemstilling er den rigtige løsning, det som er afgørende er de tanker det sætter i gang ude i klubberne blandt ledere, trænere og spillere. Det er den vigtige vidensdeling et medie, som floorballnyt havde og som jeg håber Floorballportalen tager op, reflekterer Floorballnyt-bagmanden og kommer med en opfrodring til de frivillige ude i klubberne:

– Der er mange ude i klubberne, som har gode tanker om sporten, lad dem endelig komme til orde, til inspiration for os alle. Den enkle udfordring, den hedder tid. Der er rigtig meget mere der kunne skrives om og som fortjener at blive skrevet om, men tiden er den store udfordring, og det er den store udfordring Floorballportalen kan komme i, for det er ret vigtigt at der er nyheder helst hver dag.

– Her fra en opfordring til de der læser med, byd til, hvis du gerne vil bidrage med et emne du har indsigt i på Floorballportalen. En ting har overrasket mig, antal drenge og pigespillere er cirka 75/25, men nyhederne om pigerne er LANGT mere læst end nyheder om drenge, så her er et område der kan skrives om. Her fra en tak til Jacob Nørrelund for netop at have skrevet om spindesiden i sporten.

Forbundet har også en rolle i det her, mener Steen Houman, det er dog et samspil i mellem mange interessenter:

LÆS MERE: Portræt: Den frederikshavnske “floorball godfather” bliver 80 år

Fra forbundets side er det vigtigt at definere, hvad rollen er i forhold til, hvad Floorball Danmark vil med kommunikation. Som det er nu, er økonomien stram, selvom det går den rigtige vej med det solide arbejde den nye bestyrelse har lavet for at genoprette økonomien, så ligger det ikke i kortene med en ny mand i sekretariatet der skal lave nyheder, om end det er noget en bestyrelse altid kigger på, hvordan sammensætningen og opgaverne skal være, indleder Steen sit svar på det sidste spørgsmål og fortsætter:

– Hvis du ser andre forbund, så er det ikke dem der skal skrive nyheder om sporten, det er der andre medier der glimrende gør, Floorball Danmark skal selvfølgelig komme med nyheder og orienteringer der er relevante. Så skal de ansatte og bestyrelsen i Floorball Danmark stå til rådighed for Floorballportalen, hvis Floorballportalen ønsker en snak med nogen af os.

– Noget af det jeg kunne se ske er noget vores sekretariatschef Carsten Provstgaard og jeg har snakket om, nemlig en podcast. Her vil forbundet kunne komme mere i dybden med de overvejelser der er i forhold til tiltag og det er en god måde at komme mere rundt. Hver især der sidder med i bestyrelsen har et område de har ansvar for og det er oplagt at kunne bruge en podcast til at komme ind på emnerne der optager os alle. Slutteligt, så skal der herfra lyde held og lykke med at overtage stafetten fra Floorballnyt og tag godt imod Christian og dem der hjælper ham.