Sunds i Final4-finalen efter kæmpe straffedrama mod Rødovre

Foto: Christian Sonne

Anden semifinale i herrernes Arena Nord Final4 turnering i mellem Sunds Seahawks og Rødovre FC blev afvekslende affære hvor føringen i kampen skiftede hele fire gange.

Kampens første periode blev en meget lige omgang, hvor Rødovre kom først på tavlen inden for de første fem minutter. Det lille momentum boost til det sjællandske mandskab blev som perioden skred frem konverteret til midtjysk overtag.

Overtaget førte også to scoringer af sig første var det Mikkel Skov der servede bolden i mål og dernæst var backen Mads Jespersen, der stødte med frem og slog sin egen retur i nettet. Vel at mærke i mens Sunds var en mand i undertal.

Anden periode blev indledt med de sidste sekunder af et Rødovrepowerplay, som blev opbygningen til den udligning Jon Precht-Sparre sendt i kassen. I øvrigt hans andet mål i kampen.

Rødovre fik deres anden føring i kampen da Jannik Dalkvist sendte et lang skud i mål på hans signaturmove på tværs af banen.

Kort efter var det Sunds’ tur til at få mulighed for at spille overtal, og der var midtjyderne kyniske. Duoen Mikkel Skov/Morten Handgaard kombinerede for en af deres efterhånden mange powerplayspecialiteter, der gav Morten Handgaard plads ved bagerste stolpe. 3-3.

3-3 midtvejs i kampen. Den stilling fik dog ikke lov til at holde længe, så havde svenske Johan Selleby bragt Sunds foran med 4-3, som også var stillingen efter anden periode.

Det lignede en tidlig afgørelse da Mikkel Skov et par minutter inde i tredje periode scorede sit andet mål i kampen og bragt Sunds oppe med 5-3. Scoringen rystede dog ikke umiddelbart Rødovre, der virkede tålmodige på trods af to-måls føringen til Sunds.

De efterfølgende par minutter fik Rødovre lidt bedre fat i spillet og fik sat et par længere angreb sammen og det kom der et par scoringer ud af. Jannik Dalkvist med en næsten tro kopi af sit første mål reducerede til 5-4.

Kort efter kom udligningen. Magnus Møller var fri i slottet efter Rødovre havde flyttet bolden hurtigt rundt i mens de var i overtal. Fra sin position midt for mål missede Magnus Møller ikke.

Spændingen var på kogepunktet på dette tidspunkt.

Målene faldt i lind strøm samtidig med spændingen steg op i mod klimaks. Sunds troede formentlig de havde scoret sejrsmålet da Mads Jespersen scorede sit andet mål i kampen til 6-5. Fem minutter igen af tredje periode på dette tidspunkt.

Time out Rødovre med tre minutter igen. Keeper Jacob Hansen bliver trukket ud af målet og erstattet med en ekstra markspiller og splitsekunder senere stod Niklas Nordh på dørtrinnet til Sunds’ mål og havde sidste stav på bolden til udligning.

6-6 blev også stillingen efter tredje periode og dermed overtid.

Kampens 10 minutter overtid blev en mere taktisk affære, dog med enkelte muligheder til de to hold, men der blev ikke scoret og derfor måtte de to hold også ud i en straffeslags konkurrence for at finde vinderen.

I straffeslagskonkurrencen blev Mikkel Skov afgørende med sin scoring i slutningen af 4. runde da han bragte Sunds på 2-1. Målet blevafgørende fordi Rødovres Magnus Møller brændte sit forsøg i 5. runde.

Dermed mødes Frederikshavn Blackhawks og Sunds Seahawks til en gentagelse af DM-finalen for 14 dage siden.