Sunds Seahawks trækker sig fra mellemspillet

Foto: Sunds Seahawks

PRESSEMEDDELELSE FRA SUNDS SEAHAWKS

Det er med stor beklagelse, at Sunds Seahawks FC har besluttet ikke at fortsætte deltagelsen i årets Select-liga.

Efter en sæson der har været præget af usikkerhed og utryghed omkring afvikling af kampene i ligaen, har holdet med bestyrelsens fulde opbakning besluttet at ”trække stikket” og afvente at forholdene bliver sådan, at holdet igen kan stille op uden at skulle frygte for at bringe covid-19-smitte med hjem til familie, arbejdsplads eller studieplads.

Vi anerkender Floorball Danmarks arbejde for sammen med idrætsforbundene at op- stille en protokol, der har skullet sikre maksimal beskyttelse; men samtidig har vi kunnet se, at det til trods i mange andre sportsgrene alligevel er lykkedes smitten at finde vej ind til holdene.

Floorball fylder rigtig meget hos mange af os; men det er en amatørsport, og ingen i eller omkring klubben er økonomisk afhængige af, om der bliver spillet eller ej. Af den grund har valget mellem personlig sikkerhed og sportslige ambitioner ikke været sværere end som så, selvom vi naturligvis helst havde spillet.

Vi havde til det sidste håbet på, at smitteudviklingen og restriktionerne ville muliggøre, at ligaholdet kunne træde ind i turneringen. Det har dog vist sig, at den engelske mutation har betydet, at der må fares frem med lempe.

Floorball Danmark har derfor besluttet, at al floorball under eliteniveau går i dvale, indtil hallerne forhåbentlig åbnes i begyndelsen af maj. Alle turneringer er aflyst og der tales om at kunne slutte sæsonen af med nogle lokale stævner for de forskellige hold.

Perioden siden nedlukningen i december 2020 har været en trist tid for Sunds Seahawks FC og for floorball i al almindelighed, og der skal fra bestyrelsen lyde en stor tak til de frivillige, der alligevel har forsøgt at holde tingene i gang. Ledere, spillere og frivillige omkring ligaholdet har forsøgt at fastholde træningen, som om der intet var sket, velvidende at træningen måske ikke ville kunne bru- ges til andet end at hold sig i form, og klubbens turneringsansvarlige Jesper Kjelgaard har gang på gang måttet flytte kampe, således at han næsten har haft 3 sæsoner i løbet af denne ene. Ungdoms- holdene, 1. og 2. division, herremotionisterne på ’Rollatorholdet’ og +60 spillerne på ’Greyhawks’, har alle været i gang en stor del af sæsonen, og har alle vist forståelse for klubbens situation – tak for det!

Damemotionisterne på ’Ladyhawks’ er slet ikke kommet i gang i denne sæson; men vi håber at se rigtig mange af jer til næste sæson! Sidst men ikke mindst skal der lyde en tak til klubbens spon- sorer, der er det økonomiske fundament, som vi bygger klubben på. Uden dem var det ikke muligt at have de ambitioner, vi stadig har, om fortsat at være blandt Danmarks bedste floorballklubber såvel i bredden som på eliteplan.

Nu er det tid til at kigge fremad mod 2021/22, hvor vi forhåbentlig kommer i gang igen fra midt august. Vi håber og arbejder også på at gennemføre det traditionelle Anderally i start august.

Vi er rigtig afhængige af alle de frivillige smil og hænder, vi kan få til klubben. – Så sidder du derude og tænker, at du da er god til at fylde vandflasker, sælge ærteposer, få en flok unger til at elske at lege med bolden, søge fonde, skabe socialt sammenhold, træne eller noget helt syvende? Så tøv ikke med at henvende dig til klubben.

Før jeg slutter, vil jeg lige breake en stor og spændende nyhed: Floorball Danmark har planlagt at placere landsstævnet i 2022 og 2023 i Herning – det kan kun blive helt fantastisk! Nu ved jeg ikke hvor floorball stammer fra; men vi har da været med i så mange år, at vi næsten kan overtage det engelske slogan i en forjydsket udgave: Æ floorball æ kommen hiem!

På klubbens vegne
Almind Spelling-Sørensen, Formand
Sunds Seahawks FC – formand/Almind Spelling-Sørensen, Rønne allé 4, 7451 Sunds Tlf.: 42512268 – mail: almind@hjsk.dk