Svenske trænere præger Select Floorball Ligaen

Foto: Thomas Lunau

Sverige er verdens største floorballnation, og det smitter af på Danmark og den bedste herrerække Select Floorball Ligaen. Således er mere end halvdelen af trænerne der coacher i SFL født i Sverige.

Hos Copenhagen FC er Mattias “Hacke” Johansson igang med det tredje og sidste år på sin nuværende kontrakt. Der virker til at være tilfredshed i Valby-klubben med “Hackes” arbejde, så det kunne godt blive flere år i hovedstaden for den ambitiøse svensker.

LÆS MERE: OVERBLIKKET: Disse klubber har træneren på plads

I Rødovre kører man også på trejde år med Niklas Nordh der efter en skadeplaget anden sæson nu er tilbage på banen, som spillende træner. Nordh er ganske ung i trænersammenhæng, men har alligevel formået at udvikle de mange unge spillere på Vestegnen og skabt et stærkt fællesskab.

Vanløse Floorball har haft svenske Mark Lundberg som cheftræner i over fire sæsoner, men til denne sæson er han skiftet ud med en ny svensker. Johan Selander er trådt ind som spillende head coach og det skal blive interessant, om sympatiske Selander kan fortsætte arbejdet fra Lundberg, selvom han er spillende træner?

Brønderslev Hot Shots har hevet en gammel kending frem for gemmerne til denne sæson. Mattias Wennbring kan vel dårligt kaldes svensker eftersom han har været bosat i Danmark i mange år efterhånden. Men han er qua hans hjemland med på denne liste, og der nok mange som glæder sig til at se, hvad Wennbring kan få ud af materialet i Brønderslev.

Sidste mand på listen er en svensk legende i dansk floorball. Oscar Eklund har vundet mange mesterskaber, som all-star back i Rødovre. Nu er han tilbage i Hvidovre, hvor hans danske floorball karriere startede tilbage i 2003/2004 sæsonen. Eklund vil vinde! Men har en vigtig opgave for sig med at binde de mange unge Hvidovre-talenter sammen med den rutinerede kerne af landsholdsspillere man har i Attack!