Tidligere SSL-spiller forstærker Vanløse

Foto: Tomas Nyberg

Floorballportalen bragte rygtet tidligere på ugen og nu er det så officielt. Fredrik Sjøstedt skifter til Vanløse! Noget af en forstærkning af det unge mandskab ved Damhussøen.

Sjøstedt har holdt et års pause, men er nu klar på mere innebandy, som det hedder i Sverige. Sidst den stærke svensker var i Danmark, leverede han et glimrende indtryk og satte 42 points på tavlen fordelt på 20 mål og 22 assister.

Selv siger 33-årige Fredrik Sjøstedt om skiftet:

– Vanløse hörde av sig för några veckor sedan och frågade om jag var intresserad av att komma över och spela, vilket jag till en början inte alls var. Jag slutade spela i SSL för 1 år sedan för att få mer tid till familjen och min son som nu är 7 månader.

– Efter lite diskussioner både hemma med min familj och efter påtryckningar av Alexander Sundsfjord så blir detta ändå ett spännande uppdrag. I grunden älskar jag innebandy och detta blir ett bra upplägg på alla plan. Extra kul att även få med mig min bror Dennis.
Sen har jag spelat i Vanløse en gång tidigare för många år sedan och vet att det är en välskött förening.

– Jag kommer kunna bidra med en hel del rutin från spel på världens bästa nivå. Jag har spelat med och mot dom bästa spelarna i världen och kan förhoppningvis visa och få mina lagkamrater att förstå vad som krävs för att komma dit. Vad jag förstått består Vanløse av många unga lovande spelare som vill bli väldigt bra på att spela innebandy.
Sen har jag en stor vinnarskalle som kommer att smitta av sig till övriga. Jag hatar att förlora, slutter svenskeren af til Vanløses Facebookside.