U19 VM til Danmark i 2023?

Foto: IFF

Frederikshavn, Arena Nord og Floorball Danmark arbejder i disse dage på en ansøgning om værtskabet for U19 VM for herrer, som skal afvikles i dagene 26-30. april 2023. Arena Nord og Floorball Danmark var senest værter for en vellykket VM-kvalifikation for herrer i februar 2020.

Der arbejdes ud fra et budget på godt 2 millioner kroner, hvorfor Floorball Danmark og Arena Nord har ansøgt Frederikshavn Kommune om et tilskud på 500.000 kr. Ansøgningen om tilskuddet vil blive behandlet på et møde i Økonomiudvalget d. 20. januar. Den øvrige finansiering skal Arena Nord og Floorball Danmark finde hos andre finansieringskilder eller via funding.

Floorball Danmark og Arena Nord vurderer, at arrangementet vil have stor betydning for det lokale forretningslivet og vil kunne producere en omsætning på godt 2 millioner kroner. Vurderingen er beregnet ud fra, at Frederikshavn vil blive indtaget af flere tusinde mennesker, som kommer til byen for, at følge VM-turneringen, skriver mediet Kanal Frederikshavn.