U19kvinde VM-Kval: Danmark er klar til VM efter smal sejr

Foto: Renee Kütisaar, IFF.

Meget nervøs indledning på den vigtige kamp mellem Danmark og værterne fra Estland. Begge hold havde svært ved, at sætte noget sammen rent offensivt, hvilket gav mange fejlafleveringer i indledningen. Det var dog danskerne der var mest på bolden og efter et par optræk til chancer lykkes det Kaja Høj Nielsen, at bringe Danmark foran med 1-0 efter 5 minutter. Efter det tidlige føringsmål fortsatte danskerne med, at være mest på bolden og skabte et par halve muligheder foran esternes mål.

Trods et massivt overtag i antal skabte chancer, så formåede danskerne ikke, at omsætte chancerne til mål. I stedet slog værterne fra Estland til på en omstilling efter godt 14 minutter, hvor Jeannie Mønsted flot afviste den første afslutning, men hun kunne desværre ikke gøre noget ved returen, som blev sat højt i målet. Danmark lod sig dog ikke påvirke af udligningen fra Estland og satte sig igen på spillet og skabte flere gode muligheder heriblandt et stolpeskud. Ind ville bolden dog ikke, hvorfor stillingen efter 1. periode var 1-1.

Danmark startede 2. periode, som de sluttede 1. periode og det gave pote efter blot 2 minutter, da Mia Dahl resolut sendte bolden ind bag en velspillende estisk målmand til 2-1 fra en position højt i slottet. Danmark forblev, efter føringsmålet, spildominerende men havde svært ved, at komme frem til de helt åbne chancer. Estland forsvarede sig godt i denne periode og holdte danskerne på ydersiderne i egen zone. I den anden ende var esterne yderst sjældne gæster og det der kom tog Jeannie Mønsted sig sikkert af.

Værterne fra Estland kom bedre med, som periode skred frem. Det blev dog ikke til nogle nævneværdige chancer til esterne og Danmark var fortsat det farligste hold på banen. Der blev ikke lavet flere mål i 2. periode, hvorfor Danmark kunne til pause efter 2. periode med en føring på 2-1. Danskerne var i mange faser af spillet i kontrol, men manglende skarphed foran mål gjorde, at kampen forblev tæt.

Danmark startede stærkt i 3. periode og spillede sig frem til flere gode muligheder. Esterne brugte mange kræfter i det defensive og var kun sporadiske gæster i den danske zone. Værterne fik dog en mulighed for, at komme tilbage i opgøret, da Danmark blev ramt af en udvisning efter 4 minutters spil. Den mulighed blev dog forspildt af værterne og efter lidt estisk momentum, så overtog danskerne igen kontrollen.

Efter 11 minutter af 3. periode fik esterne en ny mulighed i overtal. Denne gang kunne danskerne ikke stå i mod presset og Estland udlignede til 2-2 med godt 7 minutter tilbage af kampen – En kold klud i hovedet på et dansk hold, som indtil da havde været det dominerende hold. Danmark overtog efter udligningen kontrollen, men havde svært ved, at nedbryde et kompakt estisk forsvar.

Med blot 2 minutter tilbage af opgøret kom forløsningen for det danske landshold. Efter et flot angreb sendte Miriam Engelhardt bolden sikkert ind bag en sagesløs estisk målmand. Danmark havde i minutter inden scoringen haft flere optræk til chancer, så det var på mange måder en fortjent føring danskerne kunne tage. Værterne fik ikke organiseret noget reelt pres i slutminutter, hvorfor danskerne kunne række armene i vejret efter en sejr på 3-2.

Danmark er dermed klar til U19 VM for kvinder i 2022.