U19Kvinde VM-Kval: Flot dansk sejr over Ungarn

U19Kvindelandsholdet har lige scoret ved Vm-kvalen 2021. Foto: Youtube

Ungarn – Danmark 5-10 (0-6, 3-2, 2-2)

Første danske U19kvindelandskamp i mere end et årti blev onsdag eftermiddag en realitet, da Danmark gik på banen til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn.

Landstræner Søren Frederiksen havde på forhånd sagt, at man ikke kendte meget til sine modstandere og man derfor var en smule spændt og nervøs for hvad ventede de danske piger.

Men lad det være sagt med det samme. Ungarn blev ikke et match for de danske U19kvinder i kampens indledning. Danmark blæste henover Ungarn i kampens første periode, hvor Danmark ikke alene spillede godt, men også havde en vanvittig effektivitet.

6-0 stod det efter kampens første 20 minutter, hvor alle de tre danske kæder var kommet på tavlen og keeper Jeannie Mønsted havde stået fejlfrit og tilmed forpagtet heldet et par gange, hvor bolden ramte stolpen.

Held og flot spil forsvandt fuldstændig i anden periode, hvor de danske piger, gik ned i tempo og boldomgang, og det kostede med det samme.

Ungarn fik reduceret på en spilvending, hvor det danske opspil kiksede. En øv-start på anden periode, der for en stund blev afbrudt af en dansk scoring til 7-1.

Men den kedelige tendens i det danske spil fortsatte efter den danske scoring og Ungarn udnyttede endnu en dansk opspilsfejl til at reducere til 7-2. Danmark fik lidt bedre styr på tingene lidt over midtvejs i anden periode, uden dog at være lige så dominerende, som i første periode.

Cecilie Crolly leverede en fornem enkeltmands præstation og sendte Danmark på 8-2 inden Ungarn fik reduceret til 8-3 inden anden periodes slutning.

Tredje periode blev en lige affære, hvor Danmark trods alt var det bedre hold. En hurtig dansk scoring til 9-3 blev afløst af en ungarsk reducering til 9-4 på straffeslag.

Danmark rystede dog ikke på hånden og bragte sig påny foran med seks mål til stillingen 10-4. Hen i mod slutningen af kampen glippede koncentrationen et par gange for det danske hold. Det kostede en ungarsk reducering til 10-5, som også blev kampens resultat.

En vigtig og flot dansk start på VM-kvalifikationen, hvor den flotte første periode blev lidt af en sovepude, men det danske hold fik rejst sig i tredje periode over et ungarsk hold, der blev bedre og bedre jo længere kampen kom.

Kampens danske profil

#14 Anna Habersatter

– Den danske kaptajn gik forrest igennem hele kampen og kronede en flot indsats med 1 mål og 4 assister.