U19kvinde VM-kval: Optakt Danmark – Italien

Miriam Engelhardt afslutter mod det estiske mål ved U19 VM-kvalifikationen 2021. Foto: Renee Kütisaar, IFF

Danmark er klar til VM i New Zealand 2022, det blev en kendsgerning ovenpå den danske sejr over Estland. En kamp som kun endte med en 3-2 sejr, men som i virkeligheden blev domineret af de danske piger, der virkede til at være et niveau over esterne, der dog stod godt i mod.

I dag gælder så en “gratis” kamp i den forstand, at den ikke betyder noget for stillingen, hverken for Italien eller Danmark. Det betyder også at Danmark er sikker på at skulle spille “gruppefinale” i morgen lørdag mod vinderen af kampen i mellem Ungarn og Estland.

LÆS MERE: U19kvinde VM-kval: Se Danmark – Italien her!

Netop det at kampen er uden reel betydning gør også at landstræner Søren Frederiksen har valgt lidt anderledes til dagens opstilling:

– Vi har valgt at flytte en del rundt i kæderne og få testet Malou Forland og Elizabeth Hjermind på back pladsen. Der er også spillere der ikke har spillet meget, der får en plads fra starten, for at bevise de skal spille fra start, hver gang. Anna Habersatter har mulighed for at blive sparet, da hun har problemer med sin hofte. Mia Dahl og Jeannie Mønsted har også brugt mange kræfter og starter ude.

Gameplanen har landstræneren også klar, og hvis det står til Søren Frederiksen, så bliver det med Danmark i teten igennem alle 60 minutter:

LÆS MERE: U19kvinde VM-kval: Karakterer Estland – Danmark

– Italien stiller med to kæder, som de har gjort de sidste to kampe, hvor den ene kæde er mere spillende, mens en anden er meget defensiv. Vi havde igår meget svært ved at “åbne” Estlands defensive tilgang op, hvilket også kan blive et problem med Italien i dag. Derfor har vi haft fokus på at sætte tempo med bolden, om det er løb – og gerne overlap – eller hurtige pasninger er ikke vigtigt, bare der bliver bevægelse med bolden. Vi har igen haft fokus på vores genpres, da vi også ser det, som en måde at få Italien ud af kontrol. Vi skal turde at tage favoritværdigheden på os, for vi skal vinde over Italien!