U19kvinde VM-kval: Optakt til Danmark – Ungarn

U19 Kvindelandstræner Søren Frederiksen i aktion

Det danske U19 kvindelandshold spiller sidste kamp ved VM-kvalifikationen i Estland, når modstanderen igen hedder Ungarn. Kampen er uden reel betydning, da Danmark og Ungarn begge er sikret en plads ved VM i New Zealand i 2022.

Med ovenstående in mente, har landstræner Søren Frederiksen valgt at give Floorballportalen.dks læsere et helt unik indblik i hvilke tanker han har gjort sig inden kampen, hvordan holdet helt konkret vil gribe kampen an og ikke mindst hvilke spillere, som skal spille hvor.

LÆS MERE: U19kvinde VM-kval: Se Danmark – Ungarn lige her!

Men først giver Søren Frederiksen sig, hans tanker om kampen igår mod Italien:

– Wauuw for en uge. Pigerne har holdt fokus og gjort det godt. Italien igår var, som vi snakkede om en gratis kamp, på mere end en måde, da vores fornemmelse var at vi ville vinde og det gjorde vi. Vi havde fuld fokus på at have bevægelse i vores angrebsspil og jo flere gange vi (Tanja Mørup, assisterende landstræner. red) og jeg ser kampen igennem, bliver vi mere og mere imponeret af pigerne.

Danmark slog Ungarn med 10-5 i den allerførste kamp i gruppespillet og derfor ved landstrænerteamet udemærket hvad der venter dem. Derfor ændres den taktisk indgang til kampen en smule i forhold til den første kamp mod dagens modstander:

– I dag vil vores fokus være i vores egen ende, hvor vi vil forsøge at få Ungarn længere frem på banen, for så at slå dem på spilvendinger. Vi er klar over det ikke bliver en 10-5 kamp som vores første møde, men vi tror på en sejr. Vi så kampen i går og kunne også se Ungarn så trætte ud, det er vi opmærksom på, og tror på at vi ville have flere kræfter i omstillinger, hvis vi vinder boldene på egen banehalvdel.

Særligt en spiller fra Ungarn har gjort sig bemærket. Nora Lelovics, den ungarsk kaptajn, har været involveret i ALLE Ungarns mål i kvalifikationen og det har Søren Frederiksen bemærket:

– Vi har naturligvis også et godt øje på Ungarns nr. 9 som har været med i ALLE Ungarns mål, en helt unik præstation.

– Vi kunne se i vores første kamp mod Ungarn at vores 2-2-1 kæde kunne holde hende nede, hvilket gør at vi i alle tre kæder spiller 2-2-1 fra start, vi vil naturligvis holde fast i vores genpres, som vi har haft stor succes med i tuneringen.

LÆS MERE: U19kvinde VM-kval: Karakterer Danmark – Italien

Afslutningsvis glæder landstrænerteamet sig til kampen, som er den sidste i denne omgang:

– Vi glæder og til at spille en finale, det er med garanti noget vi alle kan lære af, også selv om kampen reelt ikke har nogen betydning, men en finale vil vi altid gerne vinde.

Nedenfor kan de danske kæder ses, samt holdets powerplay og boxplay opstilling:

De tre kædeformationer i fem mod fem:

Powerplay og boxplay: