U19kvinde VM-kval: Optakt Ungarn – Danmark

U19 Kvindelandsholdet mod Kvindelandsholdet(i hvidt). Foto: Privat

Så er ventetiden ovre! Danmark har endelig et U19 kvindelandshold i ilden igen. Landstræner Søren Frederiksen og assistent træner Tanja Mørup har sat deres hold og første modstander venter lidt om hjørnet.

Ungarn bliver U19 kvindernes første udfordring og umiddelbart ligner det en nøglekamp i første kamp. Italien er forventeligt svageste hold i gruppen, hvor i mod det er lidt usikkert, hvordan de øvrige hold står til hinanden.

Derfor vil en sejr i første kamp virkelig skabe et godt booste før de kommende kampe.

Meldingen fra landstrænerteamet er klar, der skal spilles bredt for at kunne opnå de bedste taktiske muligheder, fortæller Søren Frederiksen:

– Vi kører med tre kæder fra start. De to kæder spiller en “vredet” 2-1-2 og en kæde spiller 2-2-1. Vi har ingen eller meget lidt forudsætninger for at have viden om vores modstandere, da der er få gengangere fra tidligere. Derfor er fokus i den første kamp 100% på os selv.

Søren Frederiksen fortæller videre at det bliver et aggressivt dansk hold man kommer til at se, når først kampen går igang:

– Vil vil forsøge at få bevægelse og udfordre for at lave plads. Vi vil også forsøge at være MEGET aggressive i vores genpres. Du vil også se at vi vil forsøge at have mindst en spiller til at gå langt. Ellers er det kodeord som snak, vilje og samhørighed, der skal løfte holdet. Pigerne er meget nervøse men også spændt.

Der er faceoff kl. 14:00 dansk tid og der kommer naturligvis link til kampen her på Floorballportalen.dk