U19VM: Danmark løb tør for energi mod Tyskland og tabte

Kristian Gadegaard forhindre en tysker i at score mod Danmark ved U19 VM i Tjekkiet 2021. Foto: Martin Flousek, IFF

Danmark – Tyskland 4-7 (2-1, 1-4, 1-2)

Optakten for de danske U19 herrer til kampen mod Tyskland, blev lidt kaotisk, da keeper Mark Bertram måtte melde fra grundet skade. I stedet indtrådte Frederik Larsen, der alligevel var i Tjekket for at se Danmark spille.

LÆS MERE: U19VM: Danmark indkalder ny målmand

Til kampen hvor kampbilledet fra start var helt lige. Ingen holdene formåede rigtig at skabe de helt store chancer, det var i stedet tilfældigheder der pludselig bragte Niklas Andersen helt alene med den tyske keeper, der dog klarede Andersens forsøg.

Midtvejs i første periode skete der pludselig noget. Efter et dansk powerplay, hvor Danmark fik forsøgt sig et par gange brød Kristian Gadegaard et tysk opspil og fik spillet Magnus Nyeng helt fri i slottet. Herfra tordnede Nyeng kuglen helt op i krydset til dansk føring på 1-0.

Kort efter var Nyeng på spil igen. Fra en næsten umulig vinkel sendte den danske center bolden helt op i første hjørne af målet. Vanvittig afslutning som de færreste så inde før Nyeng jublede. 2-0.

Det hele var dog ikke lutter lagkage, for i den danske defensiv blev der givet lidt for lette muligheder væk til Tyskland, der udnyttede en af disse til at få reduceret, med et fladt skud under Mathias Mikkelsen til 2-1.

Den stilling holdt til første pause.

LÆS MERE: Floorballpodcast #8: U19VM dag2

Anden periode har i de to første kampe været der, hvor Danmark har haft det sværest og den tendens fortsatte desværre mod tyskerne.

Allerede fra anden periodes start virkede danskerne på hælene og ikke helt klar på den energi Tyskland kom med. Det resulterede ikke overraskende i en udligning kun tre minutter inde i perioden.

Målet gav tyskerne den tro på tingene de manglede i første periode og de fortsatte deres tryk ned mod det danske mål, hvor Mathias Mikkelsen gjorde hvad han kunne.

Det var desværre ikke helt nok, for tyskerne scorede ikke bare en eller to gange, nej det blev til hele tre tyske scoringer yderligere, så stillingen pludselig var vendt fra 2-0 til Danmark til i stedet at stå 5-2 til Tyskland.

Heldigvis dummede en tysk back sig inden anden periode løb ud og det straffede Niklas Andersen ved at reducere til 5-3 for Danmark, der dermed fik serveret en livline inden trejde periode. Danmark tabte anden periodes skudstatistik med hele 17-3.

Danmark indledte tredje periode med et godt tryk og blandt andet Magnus Nyeng var tæt på. Heller ikke det danske powerplay kunne få scoret mod Tyskland i tredje periode på trods af to muligheder i overtal.

I stedet for 5-4, blev det i stedet både 6-3 og 7-3, da Danmark måtte satse for at komme tilbage i kampen. Bedste danske spiller på dagen, Magnus Nyeng fik sit hattrick da han reducerede til 4-7 med lidt over et minut igen.

Nederlaget sender Danmark i en nedrykningskamp mod Polen der venter lørdag.

Kampens danske spiller:

Nr. 77 Magnus Nyeng

Scorede tre mål og var klart bedste dansker på en dag, hvor det aldrig rigtig kom til at rulle Danmarks vej. God energi og mange gode aktioner.