U19VM: Optakt: Danmark – Estland

Viktor Gade med bolden mod Polen ved U19 VM i Tjekkiet 2021. Foto: Martin Flousek, IFF

Kampen om 9. pladsen bliver desværre med dansk deltagelse, efter nedsmeltningen mod et effektivt og homogent Polsk landshold lørdag. Nu gælder det om oprejsning for de danske drenge og det har de i den grad brug for.

Estland tabte 13-0 til Slovakiet i deres op/nedryknings kamp til Slovakiet og var derfor meget langt væk fra overraskelsen og en oprykning. På papiret er det et hold det danske hold SKAL slå, men papiret kan man krølle sammen og glemme alt om.

LÆS MERE: U19VM: Karakterer Danmark – Polen

Sagen er den at de danske drenge er ramt mentalt og fysisk. Mads Larsen sagde det så rammende efter kampen lørdag: – Vi spiller uden stolthed.

Der ligger en stor opgave foran det danske trænerteam, i at få sat det danske hold op, for kampen har ingen resultatmæssig betydning, andet end en kedelig 9. plads. Men for at dette VM skal blive en oplevelse drengene kan se tilbage på med minimal tilfredshed, så skal de ud og give den max gas i morgen og hente en sejr, så man kan få lidt at smile af inden turen går hjem.

Hagbarths hjørne

Tidligere U19 Herrelandstræner Jens Hagbarth agerer under VM-slutrunden ekspert på Floorballportalen.dk og vil undervejs komme med sine betragtninger.

At deltage i et VM er en kæmpe oplevelse og et minde for livet. Så uanset hvad skal drengene huske på at de har mødt en masse unge talenter fra andre nationer, prøvet at spille internationale kampe, der er en masse læring de kan tage sig med hjem. Så derfor er min nøgle til kampen i dag: Gå ud og nyd dagens kamp, giv den alt det i har tilbage. Jeg håber at drengene får en sejr over Estland i dag, men uanset hvad kan de være piv stolte over at have spillet et u19 vm for Danmark. Kom så Danmark 🇩🇰

Estland lever lidt ligesom Polen, på et godt kollektiv, hvor spillerne arbejder stenhårdt for hinanden. Derfor falder fokus naturligt på den estiske topscorer ved dette VM:

LÆS MERE: Redaktørens blog: – Naiv coaching kostede pladsen i det fine selskab

Nr. 20 Rasmus Randoja: Forward der er har lavet 4 mål og 1 assist i de første 4 kampe. Uden tvivl en angriber der er god for et mål eller to.

Den danske profil

Nr. 88 Mads Larsen

– Mads Larsen var bedste dansker mod Polen. Men jeg hæfter mig ved hans attitude i interviewet efter kampen mod Polen. Larsen er ikke tilfreds og jeg tror han kan være nøglen til dansk sejr og oprejsning mod Estland