U19VM: Optakt til Danmark – Tyskland

Viktor Gade i fremdrift med bolden i kampen mod Sverige ved U19 VM 2021 i Tjekkiet. Foto: Martin Flousek, IFF.

Nu er der ingen undskyldninger længere. Ikke at der har været det tidligere, men i dag venter nøglekampen for de danske drenge, hvor Tyskland venter i den sidste gruppekamp ved U19 VM i Tjekkiet.

Både Danmark og Tyskland har tabt deres første to kampe ganske klart til de to stærke nationer Sverige og Schweiz. Nu venter der midlertidigt en helt lige kamp, hvor holdene kommer til at være mere i boldbesiddelse og kommer til at kunne påvirke kampens forløb i højere grad.

LÆS MERE: Floorballpodcast #8: U19VM dag2

Set med danske briller skal det blive rigtig spændende at se hvad det kan blive til. Energiniveauet var lige et skridt op i går i forhold til første match, hvilket er en positiv tendens der meget gerne må fortsætte.

Det danske powerplay SKAL klikke i dag. Det er der brug for. Efter 4 gange i overtal og kun med 2 skud på mål totalt set, så skal der andre boller på suppen fredag formmiddag.

Interessant bliver det også hvem det danske trænerteam vælger i målet. Mark Bertram var inden VM udset til at være førstekeeper, men Mathias Mikkelsen brændte banen af i går med en rigtig flot kamp.

Hagbarths hjørne

Tidligere U19 Herrelandstræner Jens Hagbarth agerer under VM-slutrunden ekspert på Floorballportalen.dk og vil undervejs komme med sine betragtninger.

Så venter den afgørende og spændende kamp mod Tyskland. Nøglerne til en dansk sejr: En kompakt defensiv, tætte markeringer og masser af blokerede skud. Holdet skal sammen løfte hinanden og vise tyskerne at de møder et stærkt dansk hold, hvor man slår sig, hvis man kommer ned i den danske zone. Offensivt skal Danmark have masser af skud på mål og skabe en masse trafik foran kassen. Danmark skal turde have bolden i dag og holde i den. Danmark har spillerne til at vinde denne kamp, nu handler det om at eksekvere. Skal Danmark vinde kampen, så skal tyskerne holdes på 3-4 mål i dag. Kun en sejr tæller! Kom så drenge 🇩🇰

LÆS MERE: U19VM: Karakterer Sverige – Danmark

Det tyske hold er et homogent hold, hvor bredden er rigtig fin. Alligevel har Jens Hagbarth fundet to profiler, der lige skal holdes et ekstra godt øje med:

Nr. 29 Jakob Heins: Han har et sindsygt godt driv med bolden og skyder rigtig godt. Han skal lukkes ned.

Nr. 9 Paul Dall: Tyskernes mest erfarne spiller, han er med til at skabe chancer og give tyskerne ro i defensiven.

De danske profiler:

Nr. 77 Magnus Nyeng

– Nyeng skal binde den første kæde sammen og skal gerne få produceret nogle point i dag.

Nr. 28 Frederik Bisgaard

– Jeg håber at se mere til Bisgaard i dag, han vil kunne sætte sine kædekammerater op til chancer, men han kunne os godt lave et mål i dag