U19VM: Optakt til Schweiz – Danmark

Magnus Nyeng i kamp for Danmark ved U19 VM-slutrunden i 2019 mod Tjekkiet. Foto: DEBS - debyshan.com

Onsdag formiddag går det løs for det danske U19 Herrelandshold ved VM i tjekkiske Brno. Klokken 12:30 tages første faceoff i kampen mod Schweiz der inden kampen må siges at være ganske store favoritter.

Schweiz har stort set altid været en del af den meget stærke top fire gruppe, som også indholder Sverige, Finland og Tjekkiet. Denne gruppe skiller sig meget ud fra de øvrige lande i alle kategorier og det er ikke meget anderledes ved dette U19 VM for herrer.

Kampen er den første kamp ved VM, for begge hold, og man kan derfor set med danske øjne håbe på lidt startvanskeligheder for favoritten og måske en smule undervurdering.

Sker dette ikke, vil det formentlig blive med det schweiziske hold meget på bolden og de danske hold, som skal forsvare og finde de muligheder der opstår for at slå kontra, og ikke mindst udnytte mulighederne i special teams.

Hagbarths hjørne

Tidligere U19 Herrelandstræner Jens Hagbarth agerer under VM-slutrunden ekspert på Floorballportalen.dk og vil undervejs komme med sine betragtninger.

– En fantastisk pulje som drengene har fået og de ligger ud mod en spændende modstander i Schweiz. Schweiz har spillet 7 træningskampe inden dette VM, hvor de senest vandt 16-5 over Slovakiet og tabte 3-5 til Tjekkiet. Jeg tror Schweiz kan overraske i denne pulje og vinde den over Sverige. Så det bliver derfor en hård modstander for Danmark.

Schweiz har et hold fyldt med dygtige spillere. Jens Hagbarth har udvalgt sig to spillere, som det danske landshold skal holde ekstra øje med:

Nr. 7 Claudio Schmid

– Schmid lavede 3 mål imod Tjekkiet i den seneste træningskamp de to hold spillede.

Nr. 12 Severin Ott

– Ott kan blive en potentiel topscorer for Schweiz ved dette VM.

Den danske profil:

Nr. 77 Magnus Nyeng

– Danmark har én spiller som har scoret til samtlige vm kampe, så et godt bud vil være at Nyeng laver et mål eller 2.