U19VM: Optakt til Sverige – Danmark

Foto: DEBS, debyshan.com, IFF

Det blev som ventet et stort nederlag til Danmark i den første kamp ved U19 VM i Tjekkiet mod Schweiz. Nederlaget kom til at lyde på 13-2, men de danske drenge viste undervejs at de har nogle værktøjer til at drille de store nationer.

I dag venter stormagten Sverige så. I går vandt vores svenske naboer med 13-2 over Tyskland og dermed må det forventes at det igen i dag bliver hårdt defensivt arbejde det meste af de 60 spilleminutter.

LÆS MERE: U19VM: Highlights Schweiz – Danmark

Danmark fik en god start på kampen igår mod Schwiez og indledte tilmed anden periode stærkt også. Men fælles for de to scenarier var at drengene ikke kunne holde fast særlig længe efter de havde scoret.

En god dansk start er alfa omega, især med tanke på hvor stærkt det gik i anden periode i går, hvor Schweizerne pludselig fik rigtig godt fat og lavede 6 mål på ni minutter.

Det danske hold vil blive lagt under hårdt pres når de har bolden, Sverige ynder at presse med hele fire spillere, men det kan også blive en mulighed for Danmark, hvis de danske drenge formår at spille sig ud af presset da der så formentlig vil være plads bag presset.

Hagbarths hjørne

Tidligere U19 Herrelandstræner Jens Hagbarth agerer under VM-slutrunden ekspert på Floorballportalen.dk og vil undervejs komme med sine betragtninger.

– Det kommer til at blive en modstander som presser højt med 4 mand, hvilket giver mulighed for omstillinger og kontra muligheder for Danmark. Det beviste Tyskland i går mod Sverige, hvor tyskerne skabte flere store chancer.

LÆS MERE: U19VM: “Hagbarths hjørne”: – En godkendt præstation

Det svenske hold er fyldt med stærke spillere og profiler, men Jens Hagbarth har alligevel udvalgt sig to spillere, han mener Danmark skal holde et ekstra øje med:

Nr. 16 Markus Berntsson: – Er back og scorede et enkelt mål i kampen mod Tyskland i første kamp

Nr. 17 Viktor Hammarstedt: – Er forward og kom også på tavlen i kampen mod Tyskland

Den danske profil:

Nr. 91 Niklas Andersen

– Danmarks bedste igår mod Schweiz, bliver igen en nøgle i den danske offensiv, hvis der skal puttes nogle bolde i mål og gerne mere end to, som mod Schweiz.