U19VM: Polen ydmygede Danmark

Niklas Andersen ser til, efter Tyskland har scoret ved U19 VM i Tjekkiet 2021. Foto: Martin Flousek, IFF

Danmark – Polen 3-10 (0-2, 0-2, 3-6)

Efter nederlaget til Tyskland igår, gjaldt det i dag Polen i den direkte nedrykningskamp lørdag eftermiddag. Polen kom til kampen med stor selvtillid efter to meget klare sejre over Italien og Østrig i B-gruppen. Havde man håbet på drama og dansk optur blev man slemt skuffet.

Danmark indledte kampens første periode rystende nervøst og ikke meget lykkedes. Mathias Mikkelsen var heldigvis på plads og tog det der kom.

Bedst som det lignede at de danske drenge var ved få fat i kampen, så skete det der ikke måtte ske. En dansk spiller stod på hælende og gav en polsk spiller mulighed for at afslutte relativt tæt på mål. Mikkelsen reddede i første omgang, men kunne ikke gøre noget ved returen, som landede på bladet af en polak foran mål, som de danske backs slet ikke fik samlet op.

Målet gav Polen momentum og polakkerne tog fat om kampen igen. I det hele taget fremstod det polske hold, noget mere sammenspillet end det danske.

Polen kom også foran 2-0 på en flot spilvending, hvor der igen var ubalance i det danske tilbageløb og det kostede endnu en scoring og en pausestilling på 2-0.

Anden periodes indledning blev en rodet omgang, hvor ingen af holdene rigtig fik styret spillet og i stedet blev det til et par løse chacner i begge ender.

Polen kom på 3-0 efter 5 minutter i anden periode, da en dansk back slet ikke samlet sin direkte modstander op og så kunne polakken let prikke bolden ind under Mathias Mikkelsen.

Målet trykkede tydeligt de danske drenge, der på dette tidspunkt havde svært ved at hænge sammen som gruppe, og aftalerne blev ikke overholdt. Det skabte et unødvendigt overtag til Polen, der virkede til at være i total kontrol igennem kampens midterste 20 minutter.

Danmark kom yderligere bagud, da en dansk spiller tabte bolden i slottet. Det kostede en scoring til 4-0, da polakken ikke havde svært ved at passere Mikkelsen i kassen.

Polen tog dermed en firemålsføring med sig ind til tredje periode.

4-0 blev til 5-0 tre minutter inde i tredje periode, da Polen kunne sende kuglen i kassen direkte efter frislag. Den danske mur var ganske enkelt ikke på plads og det kostede.

Danmark tog timeout i forbindelse med scoringen og trak keeperen for at spille seks mod fem. Det kastede en udvisning af sig til Polen, som Danmark udnyttede.

Kristian Gadegaard stod foran mål og kunne prikke bolden i mål til dansk reducering til 5-1. Det hjalp dog lige fedt, for Polen scorede kort efter til 6-1 i tomt mål, da Danmark fortsatte med at satse for at fremtvinge flere scoringer i håbet om comeback.

Cirka seks minutter inde i perioden fik Danmark endnu en mulighed i overtal og endnu engang udnyttede Danmark muligheden. Mads Larsen afsluttede en god dansk sekvens og sendte bolden i mål langs gulvet til 6-2.

Danmarks fortsatte offensiv satsning kostede i de efterfølgende minutter flere polske mål, da intet rigtig fungerede for de danske drenge og det danske trænerteam virkede aldeles handlingslammet på bænken. 9-2 viste måltavlen midtvejs i tredje periode.

I kampens slutminutter scorede hvert hold en enkelt gang. Det danske mål blev sat ind af Nikolaj Hørby.

Dermed er det en kendsgerning at Danmark skal spille i B-divisionen på hjemmebane i Frederikshavn i 2023, en skuffelse og rigtig ærgerlig udgang for dansk floorball.