Ung back fra Strandby til Sverige i næste sæson

Oscar Bjørk fra Strandby Tornados i sæsonen 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Trafikken fra Danmark til Sverige i floorballmæssige sammenhæng har taget til de sidste par år. Flere og flere danske spillere satser på deres floorball på et så seriøst plan at de rykker teltpælene op og flytter hinsidan for at satse maksimalt på at kunne udvikle deres floorballspil.

Det er unægtelig gode nyheder for de danske landshold. Næste navn i rækken af spillere som tager til Sverige er 15-årige Oscar Bjørk fra Strandby Tornados der fra den kommende sæson flytter til floorballklubben Hagfors IBS, hvor han skal gå på floorballgymnasium og forsøge at spille sig på den lokale floorballklubs Junior Allsvenskan hold(bedste række for ungdomsfloorball i Sverige). Det fortæller Oscar Bjørk til Floorballportalen.dk:

– Jeg har siden jeg var lille drømt om at spille i Sverige. For et par år siden tog min mor kontakt til Hagfors IBS, for at høre om mig og et par kammerater kunne få lov at træne med. De spurgte om jeg ikke ville op og gå på NIU Innebandy gymnasium, men på det tidspunk gik jeg i 7. klasse så skulle lige blive et par år ældre. Imellemtiden har jeg trænet med i Hagfors IBS hvergang der har været mulighed for det.

Oscar Bjørk er dog helt sikker på det er det rigtige. Den unge back har gjort sit forarbejde grundigt og blandt været afsted en hel uge i det svenske for at forsøge at få bid af den hverdag der venter ham i den kommende sæson:

– Sidste år var jeg så oppe at gå i 9. klasse i en uge for at se om det var noget, samt trænede med på gymnasiet. Jeg blev enig med mine forældre om at det var det jeg ville og processen gik igang med optagelse osv.

Nu venter der så en flytning og opstart på gymnasiet. Oscar Bjørk ser frem til det svenske eventyr og har også forventningerne på plads for de kommende år:

– Først i august flytter mig og min familie op til vores hus, som ligger i nærheden af Hagfors, hvor jeg skal gå på NIU (National Idræt Uddannelse) i Innebandy, samt skal spille i Hagfors IBS. Jeg forventer at jeg i Sverige, kan udvikle mig og blive klogere på den måde de spiller på. Arbejde på at nå en stor individuel udvikling, og have fokus på at udvikle mig floorballmæssigt. Mit mål med det hele er at komme på deres JAS hold.

Inden da har Oscar Bjørk og hans Strandby Tornados en semifinaleserie mod Frederikshavn Blackhawks at gøre færdig. Lørdag eftermiddag venter kamp2 i serien, hvor Strandby SKAL vinde for at holde liv i serien.