Vejen til SSL Ep.01: Drømmen og en ny hverdag venter!

Foto: Thomas Krogh Photography

Floorball i Danmark er en relativ lille sport. Men på den anden side af Øresund i vores broderland Sverige er floorball stort, kæmpe stort. Verdens bedste floorball liga SSL har hjemme her.

Floorballportalen.dk giver dig i denne artikelserie mulighed for at komme helt tæt på de tre danske landsholdsspillere Cecilia Di Nardo, Mike Trolle Lind og Mathias Toftegaard Glass, når de skal forsøge at få succes i SSL hos henholdsvis Malmø FBC og Höllvikens IF.

Vi kommer til at følge Cecilia, Mike og Mathias’ hverdag med op- og nedture igennem hele sæsonen. Hvor de tre landsholdsspillere vil komme med små vlogs og fortællinger fra Verdens bedste floorball liga SSL.

I denne artikel skal vi møde Mike Trolle Lind, som fortæller om sin beslutning om at tage springet til SSL og hvad det betyder for hans hverdag:

LÆS MERE: Mike Trolle skifter også til SSL!

– Det har altid været en drøm at spille i SSL, og det gjorde også at det var svært at sige nej, da muligheden kom, for at spille lige på den anden side af broen(Øresundsbroen.red).

Det var dog ikke bare sådan lige at tage den endelige beslutning. En beslutning, som vil betyde en stor omvæltning i den danske landsholdskeepers hverdag og liv generelt. En hverdag i den danske liga betyder to til tre træningspas og så en kamp i weekenden om ugen. I Sverige er der op til fem træningspas og to kampe på en uge. Det kan være svært at få til at hænge sammen, med job, familie og et liv i Danmark fortæller Mike:

– Jeg blev kontaktet i januar måned, og skrev først under en uge inden, at det blev offentliggjort. Det var for mig ikke en beslutning, som kunne tages over natten. Jeg har arbejde, en kone, 3 børn og et hus at passe. Der er ingen tvivl om at der var nogle ting der skulle falde på plads omkring mit “normale liv”. Det ville være et nemt valg hvis jeg kun havde haft mig selv at tænke på, men det er klart, at der har været mange overvejelser og tanker omkring den tid jeg kommer til at tilbringe et andet sted end hjemme med familien, siger Trolle og fortsætter:

– Ud over det gjorde jeg mig ikke så mange tanker, jeg har længe villet over og prøve mig selv af i verdens bedste liga, og med hele min families støtte kommer det til at ske næste år, hvilket jeg ser enormt meget frem til!

Mike har allerede nu optrappet sin træning. Træningen foregår dog alene grundet Coronavirussen, der har sat en stopper for mange ting i hverdagen. Trolle glæder sig dog til at komme igang for alvor også selvom det bliver en stor omvæltning på familien i den kommende sæson:

LÆS MERE: Status: Hvidovre Attack FC

– Jeg har først og fremmest foretaget ændringer i min træning. Jeg er allerede nu startet med pre-season træning, hvilket jeg aldrig før har startet så tidligt. Det er vigtigt for mig at møde op til Höllvikens pre-season med en god grundform, og vise at jeg er kommet for at bidrage med mest muligt. Jeg træner lige nu 4-5 gange om ugen, primært løb.

– Nu er hele verden jo vendt på hovedet på grund af Corona, men når vi kan komme til Sverige og begynde at træne for alvor, har jeg også ændret nogle ting derhjemme i og med, at min kone vil komme til at være en del mere alene med vores børn.

– Jeg skal træne fire til fem gange om ugen plus en til to kampe, så det bliver noget af en omvæltning. Selvom jeg kommer til at være markant mere væk hjemmefra, vil jeg stadig gerne nå at bidrage derhjemme med det jeg kan inden og efter træning, samt tilbringe mest muligt tid med mine børn.

– Min kone og jeg har kigget hinanden dybt i øjnene, og fundet de løsninger der gør at jeg kan udleve min drøm samtidig med at vi kan få vores familie til at hænge sammen. Der er mange ting der det næste år vil kræve ændringer, og der er mange i vores familie der kommer til at ofre noget for at jeg kan følge min drøm. Det er jeg MEGET taknemmelig for!

Kort om Mike Trolle Linds karriere i Danmark (2007-2020):

6 x Dansk mester (Alle med Rødovre FC)

2 x Pokal mester (Rødovre FC)

6 x Årets hold (Årets målmand)

Kort om Mike Trolle Linds landsholdskarriere (2009-2020):

38 kampe for A-landsholdet

11 kampe for U19-landsholdet

1 x VMs All-Star hold