Vejen til SSL Ep.04: Fysiske tests og ømme stænger

Foto: Privat

I denne episode skal vi med Mike Trolle og Mathias Glass til fysisk træning i Höllvikens IBF. Det er starten på den nye sæson. Spillerne skal testes, for at trænerstaben får et billede af spillernes fysiske tilstand.

Det er dog ikke hver dag de to danske drenge er i Sverige og træne. Grundet Coronavirussen. Derfor er drengene kun i Sverige én gang om ugen, det fortæller Mike Trolle her:

Situationen er jo ligesom alle andre steder, meget speciel grundet Coronavirussen. Vi har fået et skema, som viser præcis, hvilke dage og hvordan vi skal træne. Det er typisk fire træninger om ugen, og indeholder både løb og fys, indleder Trolle.

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.01: Drømmen og en ny hverdag venter!

– Vi skal træne i Höllviken en gang om ugen i de næste to måneder, hvor træningsmængden vil være den samme, som det er nu, eller højere. Det er for at være ærlig en svær situation for Mathias (Glass.red) og jeg, vi er skiftet til en ny klub, og ud over at alt er nyt og spændende, så snakker de svensk (Mathias forstår 50% og jeg selv 70% 😅), derudover kan vi kun træne med holdet en gang om ugen, mens de selv træner samlet 4 gange om ugen. Vi skal selvfølgelig nok indhente det sociale, men på det parameter er vi mere udfordret end de andre på holdet.

At træne alene kan være svært. Det ved vi nok alle sammen, når det regner uden for og ikke er det mest indbydende vejr. Mike Trolle fortæller da også at det er svært at skulle stå for så meget træning alene, uden en træner og holdkammerater omkring sig:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.02: Ny mulighed for at gå efter guldet

Der ligger et stort arbejde psykisk i at vi skal hive os ud af døren og klare alle de sure træningstimer selv, mens de mødes på en bestemt tid og har hinanden til at presse og støtte holdkammeraterne. Det kræver meget af os lige pt så vi ikke kommer bagud i forhold til resten af holdet. Vi er heldigvis sultne efter at vise, hvad vi kan, så vi presser os selv i hvert eneste pas lige pt. Det håber jeg at vi kan gøre alle træningerne indtil vi starter fuldt op derovre, ellers er jeg sikker på at vi nok skal hive hinanden op ved nakkehårene, siger Mike Trolle bestemt.

Mike giver også et lille overblik over hvordan staben omkring SSL-holdet i Höllvikens IBF ser ud:

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep.03: Nye tider og farvel til de vante rammer

De fysiske tests er lavet af vores fysiske træner Bjørn, så har vi hovedtræneren Joon, assisterende trænere Fredrik (Fritz), taktisk træner Mikael Karlberg (danske landsholdstræner), målmandstræner Carl og en materialemand Martin.

Derudover er der en sportsgruppe som sørger for vi har hvad vi skal bruge, og er bindeled mellem hold, træner og bestyrelse. Der er 3 i sportsgruppen.