Vejen til SSL Ep.02: Ny mulighed for at gå efter guldet

Foto: Peter Lindblad, Malmø FBC

Floorball i Danmark er en relativ lille sport. Men på den anden side af Øresund i vores broderland Sverige er floorball stort, kæmpe stort. Verdens bedste floorball liga SSL har hjemme her.

Floorballportalen.dk giver dig i denne artikelserie mulighed for at komme helt tæt på de tre danske landsholdsspillere Cecilia Di Nardo, Mike Trolle Lind og Mathias Toftegaard Glass, når de skal forsøge at få succes i SSL hos henholdsvis Malmø FBC og Höllvikens IF.

Vi kommer til at følge Cecilia, Mike og Mathias’ hverdag med op- og nedture igennem hele sæsonen. Hvor de tre landsholdsspillere vil komme med små vlogs og fortællinger fra Verdens bedste floorball liga SSL.

I denne artikel skal vi møde Cecilia Di Nardo, der fortæller hendes fortsatte jagt på guld i de svenske og hvad hun gør for at holde sig på toppen:

LÆS MERE: SSL: Cecilia Di Nardo forlænger med Malmø

– Jeg skal i gang med min syvende sæson i SSL, og min femte sæson for Malmø. Jeg betragtes derfor, som en af de rutinerede og bærende spillere i Malmø. Med dette, følger der selvfølgelig højere krav og forventninger til min præstation. Som en del af den mentale forberedelse, er det vigtigt at jeg ved at min fysiske form er, hvor den skal være til sæsonstart indleder Di Nardo og tilføjer:

– De fysiske forberedelserne til den kommende sæson er startet i april. Vi træner fem dage om ugen frem til august, hvor der øges med træningskampe mm. frem til sæsonstart i september.
Jeg kan helt sikkert mærke på min krop, at jeg har vænnet mig til træningsmængden. Ved min første sæson gjorde kroppen ondt hver eneste dag. De fysiske forberedelser kan jeg dog trygt stole på at lederteamet har styr på. Det kræver kun at jeg gør, som jeg får besked på.

Efter flere sæsoner i det svenske, er målet om at bide sig fast forlængst nået. Nu handler det om større ting, nemlig guldet fortæller Cecilia:

– Min største drøm er at vinde det svenske mesterskab med Malmø.
Med så mange kampe imod modstandere af højeste niveau, vil jeg påstå at det svenske mesterskab er sværere at vinde end verdensmesterskabet. Det har derfor altid været en stor drøm.

Kort om Cecilia Di Nardos karriere i Danmarks bedste række (2006-2020):

8 x Dansk mester (4 x Frederikshavn Bulldogs, 2 x Frederikshavn Blackhawks og 2 x Århus FK)

6 x Årets spiller

7 x Årets hold

Kort om Cecilia Di Nardos landsholdskarriere (2008-2020):

96 kampe for A-landsholdet (111 mål + 63 assister)

VM topscorer 2015

Slået verdensrekord to gange i “All time goal scorer WFC” i 2017 & 2019. Begge gange slået af Corin Rüttimann fra Schweiz.