Vejen til SSL Ep.03: Nye tider og farvel til de vante rammer

Foto: Thomas Krogh Photography

Floorball i Danmark er en relativ lille sport. Men på den anden side af Øresund i vores broderland Sverige er floorball stort, kæmpe stort. Verdens bedste floorball liga SSL har hjemme her.

Floorballportalen.dk giver dig i denne artikelserie mulighed for at komme helt tæt på de tre danske landsholdsspillere Cecilia Di Nardo, Mike Trolle Lind og Mathias Toftegaard Glass, når de skal forsøge at få succes i SSL hos henholdsvis Malmø FBC og Höllvikens IF.

Vi kommer til at følge Cecilia, Mike og Mathias’ hverdag med op- og nedture igennem hele sæsonen. Hvor de tre landsholdsspillere vil komme med små vlogs og fortællinger fra Verdens bedste floorball liga SSL.

I denne artikel skal vi møde Mathias Glass, som fortæller om sin beslutning om at tage springet til SSL og hvad det betyder for hans hverdag:

LÆS MERE: Mathias Glass rykker til SSL!

Det er det man altid har sagt, når jeg bliver stor vil jeg spille i SSL! Nu står man her, under en måned til opstart, og nøj, hvor jeg glæder mig. Det bliver den fedeste oplevelse nogensinde, og at jeg kan dele den med Mike er helt fantastisk. Mine tanker inden jeg skrev under, var at jeg skulle have en god kontrakt, som kunne opfylde mine krav, og det blev opfyldt og det er jeg så taknemlig for. SSL Here We Come!

Mathias Glass har i nogle sæsoner nu, domineret den danske liga, med utallige mål og gode præstationer. Nu gælder det om at være helt klar til den kommende sæson, og forsøge at være i stand til at gøre en forskel, fortæller han:

– Jeg har gjort nogen ting som jeg føler der skal til for, at kunne spille i den bedste liga. Jeg træner fem gange om ugen med løb og fys. Mike og jeg har snakket meget om at vi skulle stå så skarpt, som muligt når vi skal til første træning, for at vise at os danskere løber man ikke om hjørner med.

Glass har dog også brugt den seneste tid på at få styr på sin bolig situation og ikke mindst reflektere over den tid han har haft i Benløse Floorball Club:

LÆS MERE: Glass: – Jeg vender tilbage til Benløse

– Den har stået på lejligheds søgning, for at finde noget i København, for at gøre det så nemt som muligt for at spille i Sverige. Ellers har jeg ikke gjort det store. Det kommer til at være en stor forandring for mig, ny klub, nye holdkammerater, nye trænere, det har taget hårdt på mig, at sige farvel til Danmarks bedste klub, alle de minder vi har og ikke mindst de personligheder der er på holdet, har gjort at vi er så gode som vi er! Men som jeg har sagt før, så er det ikke et farvel til Benløse men et på gensyn!

Kort om Mathias Glass’ karriere i Danmarks bedste række(2015-2020):

2 x Dansk mester med Benløse FC

1 x Pokal mester med Benløse FC

1 x Årets hold

1 x Årets fund

Spillerstatistikker (2015-2020):

133 mål (grundspil) + 59 mål (mellem + slutspil)

50 assister (grundspil) + 44 assister (mellem + slutspil)

Kort om Mathias Glass’ landsholdskarriere (2016-2020):

35 kampe for A-landsholdet (31 mål + 15 assister)

10 kampe for U19-landsholdet (3 mål + 10 assister)