VM2020: Dårlig dansk anden periode kostede mod Tyskland

Mikkel Christensen afslutter mod det tyske mål ved VM2020. Foto: IFF

Kampene i mellem Danmark og Tyskland er kampe altid har været tætte og den tendens fortsatte i dagens kamp, som gjaldt 9.pladsen ved VM2020.

Danmark startede kampen med et par løse chancer, men ret hurtigt blev det Tyskland, som satte sig på initiativet i kampen og begyndte at producere nogle chancer.

Tyskland var også første hold på tavlen, en føring der ikke var ufortjent.

Tyskerne stod relativt højt i deres genpres, med hele fire spillere og det gav Danmark et par kontra muligheder, som desværre blev misbrugt især Lukas Eldholm havde et par store muligheder.

Bedst som man havde indstillet sig på en tysk føring efter første periode, slog Danmark til. Lukas Eldholm og Jonas Nordheim kom afsted i en to-mod-en situation og der fandt Eldholm Nordheim til en sikker dansk udligning.

Spillet var knap nok sat igang igen efter 1-1-målet før Danmark slog til igen. Jannik Trolle satte Mikkel Skov på på kanten og herfra sendte kaptajnen bolden op i modsatte målhjørne til dansk føring på 2-1.

Herlig måde at gå til pause på.

Danmark var rigtig tæt på at få en god start på anden periode også, men endnu engang misbrugte Lukas Eldholm en stor dansk mulighed.

I stedet for en to-måls føring til Danmark udlignede Tyskland på en spilvending, hvor tre pasninger blev sat sammen hurtigt, og så var Emil Brixager i det danske mål prisgivet.

Ikke mange øjeblikke efter udligningen var det så Tysklands tur til igen at fører på måltavlen. Bolden havnede hos Nils Hofferbert der efter en løs bolden, fandt sig selv i en god skudposition højt i slottet. Herfra sendte Hofferbert sit og Tysklands trejde scoring i kampen i mål.

Danmark gik efterfølgende ned på folk og rullede på to kæder, for at skabe større tryk mod Tyskland og mere tempo.

Det lykkedes ingenlunde i hen i mod slutningen af perioden og i stedet udnyttede Tyskland to danske markeringsfejl, og konverterede 3-2 føringen til en kommanderende 5-2 føring i stedet og fuld kontrol på kampen.

Danmark lignede mest af alt en groggy bokser de sidste minutter af anden periode.

I tredje periode fortsatte det meget ustrukturerede spil, og dette befandt helt tydeligt tyskerne bedst, der så ud tli at have flere kræfter tilbage end danskerne.

Danmark rykkede nok engang rundt i kæderne og det betød blandt andet af Jannik Trolle blev sendt op som spids i en af kæderne, fra sin normale backposition.

Tyskland bragte sig på 6-2 midtvejs i tredje periode. Nede med 4 mål, valgte Danmark at tage timeout med fem minutter igen og satse med Emil Brixager ude og seks markspillere mod fem.

Den satsning gav hurtigt udbytte i form af stort spilovertag, som blev konverteret til en reducering til 6-3 ved Kasper Kajgaard.

Kampens spiller

#10 Jannik Trolle

Den offensivt mindede back, var det bedste indslag i dagens match, hvor han også flot samme Mikkel Skov op til scoring. Udfyldte rollen som forward godt til sidst i kampen, på en dag, hvor holdet faldt sammen stille og roligt.