VM2020: Danmark missede 3. pladsen mod Sverige

Emil Brixager forsøger at redde en svensk afslutning ved VM2020. Foto: IFF

Det blev nøjagtig lige så svært som forudset da Danmark spillede sin sidste gruppekamp mod Sverige mandag eftermiddag. For at det skulle blive til en dansk tredjeplads i gruppen og dermed en markant lettere modstander i playoff runden ville det kræve at man enten vandt eller tabte med maksimalt 7 mål.

Allerede efter to minutter havde Sverige scoret 2 gange på deres første to skud. Der sad de fleste danskere nok med deres bange anelser om et stort ydmygende nederlag til Danmark og det blev delvist en realitet, selvom den danske nedsmeltning først kom senere i kampen.

Danmark fik justeret godt til i forsvaret efter de to hurtige scoringer og hen af vejen kom der også et par danske offensive situationer. En af disse situationer blev konverteret til en dansk reducering ved Lukas Eldholm til 1-4.

Det var Sverige meget på bold og blev også en byge af skud ned mod Emil Brixager der stod fremragende hele kampen igennem.

Danmark gik ind til tredje periode placeret på 3.pladsen med stillingen 7-1 til Sverige. Dermed var Danmarks målforskel bedre end letternes.

Desværre fik Danmark en mararidtstart på tredje periode inden for de første fem minutter kastede fire svenske scoringer af sig og dermed var den mulige tredjeplads pludselig meget langt væk.

Og den svenske maskine fortsatte med sætte tempoet op mod de mere og mere trætte danskere der langsomt så ud til at miste modet mere og mere, jo længere 3. pladsen forsvandt ud i horisonten.

Hen i mod slutningen af tredje periode scorede svenskerne en håndfuld mål mere i mens Danmark forsøgte både at følge med svenskerne, men samtidig nok også begyndte at se frem i mod den meget vigtige playoff kamp mod Estland i morgen tirsdag.

Den svenske sejr på 15-1 kan der ikke pilles ved, ærgerligt af Danmark ikke kunne følge op på den første halvdel af kampen, som endte med at være ganske godkendt med en stilling på 4-1.

Kampens spiller

#29 Emil Brixager

De mange mål i mod gør slet ikke Brixager retfærdighed, han stod en blændende kamp, og var i høj grad en af de vigtigste årsager til at Danmark stadig var på tredjepladsen i gruppen med indgangen til tredjeperiode. Flot kamp af den danske backup.