VM2020: Dansk sejr over Polen

Danskespillere der jubler efter en scoring mod Polen ved VM2020. Foto: IFF

Danmark tog i dag fat på placeringskampene om de mindre sjove placeringer fra 9 til 12 mod Polen. Vinderen ville komme til at spille mod Tyskland i morgen om at blive nummer 9 ved VM2020.

Det var tydeligt fra kampens start at Danmark var oppe i mod et hold, som havde fået 9 timers hvile mindre end danskerne selv, og det gjorde at det var Danmark, som havde overhånden i duellerne og generelt sad på initiativet igennem de første 20 minutter.

Den første scoring i opgøret var logisk nok også dansk. Daniel MacCabe sendte et skud i kassen langt udefra. Og kort efter var det så Jonas Nordheim med hjælp fra Lukas Eldholm der vandt en bold højt i banen og konverterede det til en scoring.

Polakkerne fik reduceret til 2-1 i en situation hvor Mike Trolle var på plads i kassen, men bolden fandt alligevel vej under den store danske keeper.

Reduceringen rystede ikke Danmark der både scorede til 3-1 og 4-1 inden første periode var færdigspillet. Mathias Mortensen scorede sit første VM-mål og så fulgte Mikkel Skov op med en powerplay-scoring.

Danmark indledte anden periode med at være i overtal og det danske overtal fortsatte deres effektivitet. Lukas Eldholm kunne prikke bolden i mål, efter den polske keeper havde halvklaret et Kasper Kajgaard skud i første omgang. 5-1.

Polen fik reduceret til 5-2 midtvejs i perioden, på et tidspunkt, hvor holdene spillede fire mod fire. Målet kom efter en spilvending, hvor Danmark komme rigtig fri foran det polske mål, men i stedet en stor dansk chance blev det en kontra til Polen, som udnyttede det med et godt placeret skud.

Den polske scoring blev dog besvaret af en dansk. Mathias Mortensen sendte Mikkel Christensen afsted i et breakaway og den ekskverede Christensen stensikkert med en scoring til 6-2.

Polen kom via et par powerplays mere med i kampen, og Mike Trolle i det danske mål, leverede flere fine redninger, og havde også en dobbelt redning, hvor Polens træner måtte tage sig til hovedet over manglende polsk scoring.

Hvad Polen manglede af effektivitet i omsætning af chancer, havde Danmark derimod. Det danske powerplay indledt tredje periode med halvandet minuts overtal og det blev udnyttet for den tredje danske powerplay scoring ud af tre mulige.

Kasper Kajgaard sendte bolden i mål til 7-2.

Polen fik reduceret til 7-3 midtvejs i tredje periode, og med fem minutter igen, tog den polske træner så timeout for at tage keeperen ud og satse seks mod fem, for at jage et comeback sidst i kampen.

Det danske forsvar var dog på plads og gav ikke mange muligheder for afslutninger væk til de polske skytter, der ivrigt stod klar.

Kampens spiller

#18 Kasper Kajgaard

Den danske førstecenter leverede en stærk og energisk indsats i dagens match der blev krydret med en scoring. Stærk i to-vejsspillet gjorde at Polen aldrig rigtig fik fat i kampen.