VM2020: Finland satte Danmark på plads i første periode

Mikkel Christensen i kamp mod Finland ved VM2020. Foto: IFF

Det danske herrelandshold, fik en knap så god start på deres åbningskamp mod værtsnationen Finland fredag aften. I løbet af kampens første 20 minutter havde hjemmeholdet scoret hele fem gange og stod på spring til flere mål, hvis ikke det var for ringe effektivitet og godt målmandsspil fra Mike Trolle.

Finnerne lagde ud i et hæsblæsende tempo, og holdt det i det meste af kampen, hvilket skabte flere fejl fra de danske spillere, der ganske enkelt var overmatchet i flere situationer.

Det lysnede dog heldigvis efter den sløje første periode, og det var som om at Mikael Karlberg fik justeret sit hold fornuftigt til, hvilket skabte et stærkt dansk forsvar. Offensiven blev marginalt bedre. I første periode havde Danmark ikke et eneste skud på mål det ændre sig i anden, hvor der kom to skud på mål.

Det dasnske powerplay fik også lov til at vise sig frem et gange i kampens sidste halvdel, uden dog det blev rigtig farligt.

I tredje periode, gik finnerne ned i tempo og det gav Danmark mere tid på bolden og mulighed for at sætte nogle opspil sammen og skabe lidt offensiv.

Det blev dog ikke til nogen danske scoringer i åbningskampen, til gengæld scorede Finland syv gange i alt.

Kampens spiller

#1 Mike Trolle

Den danske førstekeeper blev i den grad underholdt i dagens match af mange finske skud, som kom alle steder fra på banen. Syv mål i mod er på et acceptabelt niveau.