VM2020: Optakt Danmark – Letland

Lukas Eldholm med bolden i mod Finland ved VM2020. Foto: IFF

Kun 16 timer efter mødet med Finland i åbningskampen ved VM2020, skal de danske herrer i kamp igen. Denne gang er det den indledende gruppes nøglekamp, som står på programmet. Letland spillede også fredag, mod Sverige, men har altså et par timer mere restitution i stængerne.

LÆS MERE: VM2020: Finland satte Danmark på plads i første periode

Letterne spillede en fremragende første periode mod Sverige, og kom sågar foran i kampen. Den føring kunne de dog ikke holde og til slut vandt Sverige klart med 11-1.

Letland er dog på papiret et bedre hold end Danmark. Det har deres resultater ved de sidste par slutrunder også underbygget, og derfor skal Danmark have en god gameplan klar, for at kunne hente en sejr, som er det ubetinget mål.

Den danske landstræner Mikael Karlberg valgte i kampen mod Finland at rotere på samtlige spillere. Eneste spiller der ikke så banen i kampen, var reservekeeper Emil Brixager.

LÆS MERE: VM2020: Mikkel Skov: Åbningskampe er altid svære

Det danske spil var opløftende i de sidste to perioder mod finnerne, og kan det danske forsvar levere på samme niveau, mod Letland, så er der muligheder. Det vil dog kræve at offensiven lykkes med at få lagt flere bolde på mål og at det danske powerplay opper sig og får scoret også.

Player to watch

#14 Lukas Eldholm

Danmarks farligste kort offensivt skal være skarp i nøglekampen. Eldholm er ikke nødvendigvis ham der laver målene, men han kan skabe rigtig meget plads til sine holdkammerater, når han har bolden, fordi han har evnen til at holde i kuglen ind til han bliver ramt af tacklingerne inden han slipper bolden afsted til en holdkammerat.