VM2020: Optakt til Danmark – Estland

Jonas Nordheim fejrer sin scoring i mod Letland ved VM2020. Foto: IFF

Kun 15 timer er hvad de danske drenge får af hvile inden den meget vigtige og ikke mindst definerende kamp mod Estland venter i kampen om en plads i kvartfinalen.

Den danske landstræner Mikael Karlberg snakkede inden VM om at Danmark skulle op i tempo i de første kampe, og det må man formode at det danske hold er kommet. Et par gode indsatser mod Finland og Letland blev afløst af en ærgelig udgang på gruppespillet mod Sverige der viste klassen og skruede bissen på.

LÆS MERE: VM2020: Danmark missede 3. pladsen mod Sverige

Nu venter Estland så i en playoffkamp, hvor en dansk sejr vil sikre en plads i top8 og et nederlag vil betyde spil mod andenrangs floorballnationer ved næste VM.

Estland bliver på inden måder en nem opgave. Holdet er bundrutineret og ledes af et par meriterede SSL-spillere, som er nationaliserede. Især Patrick Kareliusson skal der holdes øje med. Den store ester, har bombet mål og assister ind for Estland ved dette VM og fører hele VMs pointliga klart med sine 21 points i 3 kampe.

Et imponerende antal point, men sandheden er også at modstanden Estland har mødt, ikke har været prangende og det først nu bliver alvor for det baltiske land ved VM.

Danmark spillede senest mod Estland til VM-kvalifikationen, hvor Estland udlignede til 6-6 med 8 sekunder tilbage på klokken og fik presset Danmark til det yderste i kampen om en plads ved VM.

Det danske hold vil modsat de første tre kampe få mulighed for at have initiativet i kampen, og det skal blive spændende hvordan de danske drenge kommer til at forvalte det. Estland vil nok have det fint med at stille sig lidt tilbage for at lokke danskerne frem, så der bliver skabt rum bag de danske backer.

Danmark vil ret sikkert starte kampen på tre kæder, for at have muligheden for at kunne justere til i kæder senere hen og lave to toppede kæder, som skal gå all-in og sikre sejren, enten via en føring eller et comeback, hvis Danmark er bagud.

LÆS MERE: VM2020: Daniel MacCabe: – Sverige var verdensklasse

Kampen skal afgøres, så ender det uafgjort, så er det 10 minutters sudden victory og scores der ikke der, så er det 5 straffeslag til hvert land. Er det stadig uafgjort efter 5. runders straffeslag, skiftes de to hold til at skyde et straffeslag ind til der kommer en afgørelse.

Player to watch

#21 Mikkel Skov

Mike Trolle og Lukas Eldholm er begge tjekket ind i turneringen, og vist de er brandvarme, men vi har brug for vores kaptajn også tjekker ind på højeste niveau. Mikkel Skovs offensive kompetencer er uomtvistelige og kan vi fået par kasser fra ham mod Estland, så ser det godt ud for Danmark.