VM2020: Optakt til Danmark – Polen

Jesper Roland med bolden i kampen mod Estland ved VM2020. Foto: Thomas Krogh Photography

Dansk nederlag igår mod Estland betyder kamp mod Polen i dag, i den første af to kampe, om placeringerne 9-12 ved VM2020. Polen tabte til Norge sent i går aftes og kommer ind til kampen i dag med 9 timers mindre hvile end Danmark.

Har det noget at sige? Muligvis ikke. Men det danske hold lignede et hold, der manglede kræfter i går, da kampen tippede i anden periode mod Estland. Her overtog esterne kampen fuldstændig og det var på deres præmisser der blev spillet.

LÆS MERE: VM2020: Danmark ude af top 8 efter nederlag

Selvom Danmark kom ud med 2-2 efter anden periode, var de danske drenge som hang efter. Evnen til at holde i bolden, skal forbedres i dag mod Polen. Angrebene skal vare længere.

Danmark møder i dag et hold, som floorballmæssigt ligger lige omkring Danmarks niveau, omend Polen de sidste par år resultatmæssigt har ligget under Danmark.

Spillemæssigt skal det være en kamp i dag, hvor Danmark kan sætte spillet og have initiativet mere end igår. Polen er et hårdt arbejdende hold, hvor alle fem spillere på banen giver den jernet hele tiden.

Det er derfor ikke en modstander man skal komme bagud til, da det kan blive svært at nedbryde deres forsvar, læg dertil at Danmarks offensiv næsten ene og alene har bestået af Lukas Eldholm, der tilgengæld forsvandt fuldstændig i går og overlod scenen til Mikkel Christensen.

LÆS MERE: VM2020: Highlights fra Danmark – Estland

Danmark skal have bidrag fra mere end en spiller offensivt, ikke kun til at score mål, men også til at sætte spillet, turde holde i bolden, og være kreativ.

Player to watch

#8 Jesper Roland

Roland har qua den hårde modstand i de første tre kampe, brugt rigtig mange ressourcer defensivt og på at hjælpe backerne af med bolden, eller bakke op i markeringerne. I dag skal den danske kreatør være mere iøjnefaldende og vise hvilken super spilintelligent spiller han er, og skabe noget offensiv.